Újra akcióban a Soros által támogatott migránssimogató egyesület

A magyar származású amerikai milliárdos spekuláns, Soros György alapítványa által támogatott Alliance Citoyenne nevű álcivil szervezet, amely Franciaországban élő, iszlám vallású migránsokat tömörít, megint hallatott magáról. Ezúttal egy lyoni edzőtermet kényszerítettek arra, hogy változtassák meg a belső szabályzatukat és engedélyezzék a hidzsáb viselését sportolás közben is.

Forrás: V4NA HÍRÜGYNÖKSÉG2020. 07. 28. 18:44
Billionaire investor Soros attends WEF in Davos
Billionaire investor George Soros of Soros Fund Management attends the annual meeting of the World Economic Forum (WEF) in Davos January 26, 2013. REUTERS/Pascal Lauener (SWITZERLAND - Tags: POLITICS BUSINESS HEADSHOT) - LR1E91Q0RVGT6 Fotó: Pascal Lauener
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A franciaországi székhelyű Alliance Citoyenne migránsokat tömörítő álcivil szervezet – melyet Soros György milliárdos spekuláns bőkezűen támogat – nyomására egy lyoni edzőterem módosította a belső szabályzatát és engedélyezte a sporthidzsáb viselését.

Az akció még július 3-án kezdődött, amikor negyven muszlim aktivista lepte el az edzőtermet, és együtt követelték, hogy fejkendőben is mehessenek sportolni.

A cég ügyvédjével folytatott egyeztetést követően megszületett a megállapodás, az edzőterem vezetése engedett a muszlimoknak és – átírva a belső szabályzatukat – végül lehetővé tették a sporthidzsáb viselését edzés közben a muszlim nőknek. A sikert újabb győzelemként titulálva ünnepelte az Alliance Citoyenne a közösségi oldalakon.

[Campagne droits civiques des femmes musulmanes portant le voile] VICTOIRE !!! Un pas de plus vers l'accès au...

Közzétette: Alliance Citoyenne du Grand Lyon2020. július 10., péntek

Az egyesület egyik aktivistája ezt követően úgy nyilatkozott a Le Progrès nevű lyoni regionális napilapnak, hogy ez egy üzenet, amellyel a többi edzőtermet is arra szeretnék felszólítani, hogy kövessék a lyoni példát. Hozzátette, hogy az akció az egyesület kampányának része, mellyel a muszlim nők polgári jogaiért harcolnak, azt szeretnék ugyanis elérni, hogy senki ne írhassa elő nekik, mit kell viselniük.

Az akció azonban nem aratott tetszést a világi nézeteket valló körökben. Naëm Bestandji feminista blogger például kifejezetten elítéli a megmozdulás módját és lényegét, mellyel szerinte a muszlim aktivisták minden muzulmán nőt beskatulyáznak a muszlim nők polgári jogaira hivatkozva, és szélsőséges viselkedésükkel azonosítják az iszlám tanokat. Hozzátette, hogy a rendelet senkit sem különböztetett meg hátrányosan, mivel az edzőtermet igénybe vevő minden sportolóra ugyanazok a szabályok vonatkoznak, vallásra, nemre, etnikai hovatartozásra való tekintet nélkül.

Franciaországban nem ez volt a Soros György által támogatott egyesület első megmozdulása, a burkini tilalma is komoly vitákat váltott ki az elmúlt években, melynek kapcsán az Alliance Citoyenne is tiltakozó megmozdulást rendezett.

2019-ben Grenoble város két önkormányzati medencéjét is bezárták, miután muszlim nők burkiniben mentek be a vízbe.

A fürdőmester figyelmeztette őket arra, hogy ez szabályellenes, és higiéniai okokból csak hagyományos, egy- vagy kétrészes fürdőruhában úszhatnak. Mivel a burkinit viselő hölgyek ügyet sem vetettek rá, kihívták a rendőrséget. A hatóság képviselői hamar ki is érkeztek a tett színhelyére, felírták minden rebellis fürdőző nevét, és 35 euróra büntették őket.

Az akció mögött az Alliance Citoyenne állt. Bár nem vallási csoportról van szó, sok szélsőséges muzulmán is a tagjai közé sorolható. A grenoble-i akcióról az Alliance Citoyenne a Twitteren azt írta, a burkiniművelet „a polgári engedetlenség egy megnyilvánulása volt”.

Az Alliance Citoyenne honlapjából kiderül, hogy a méltán híres Saul Alinsky módszereit is használják. Az egykori radikális politikai aktivista több művét is népszerűsítik a szervezet honlapján. Ezenkívül az Alliance Citoyenne élvezi Soros György amerikai tőzsdespekuláns bőkezű támogatását is.

A Nyílt Társadalom Alapítványok honlapján elérhető adatok szerint a szervezet 2016-ban 80 ezer dollárt kapott, míg 2018-ban 90 ezer dollárral gazdagodott. Előbbi összegből azt finanszírozhatták, hogy országos szintre bővüljenek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.