Újra megnyitja kapuit Londonban „Nagy-Britannia Sixtus-kápolnája”

Két évnyi felújítási munkálatok után szombaton újra megnyitja kapuit a nagyközönség előtt a „Nagy-Britannia Sixtus-kápolnájaként” emlegetett barokk csarnok Londonban.

Forrás: MTI2019. 03. 21. 22:06
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Greenwich városrészben lévő, 17. századi Old Royal Naval College Festett Csarnokának (Painted Hall) falait és mennyezetét az angol művész, James Thornhill díszítette 1707 és 1726 között.

A helyreállítási munkálatokat vezető Will Palin szerint az angol haditengerészeti sikereket, uralkodókat és mitológiai alakokat ábrázoló festményeket megtisztították és restaurálták a 8,5 millió font (hárommilliárd forint) költségű projekt keretében.

Az Old Royal Naval College igazgatója, Angela McConville szerint a vatikáni Sixtus-kápolnához való hasonlítás oka, hogy „ez a csarnok a legjelentősebb festett beltér egész Nagy-Britanniában”.

„Ez 3700 négyzetméternyi barokk festmény, ami egészen lenyűgöző, nemzetközi jelentőségű teljesítmény” – mondta McConvill.

A Sir Christopher Wren által tervezett csarnok szombaton nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.