Újratárgyalják az adatvédelmi egyezményt

Az amerikai adatvédelmi szabályozás elégtelensége miatt szigorúbb intézkedésekre van szükség.

Magyar Nemzet
2020. 07. 17. 9:34
A 3D printed Facebook logo
A Facebook amerikai alapítású közösségi hálózat 2004-ben jött létre. Fotó: Dado Ruvic Forrás: REUTERS/Dado Ruvic/Illustration
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Bizottság azonnal felveszi a kapcsolatot amerikai partnereivel, hogy közösen megerősített és tartós adatvédelmi mechanizmust dolgozzanak ki – közölte tegnap Didier Reynders, az Euró­pai Bizottság igazságügyi biztosa, az EU bíróságának ezzel kapcsolatos ítéletére reagálva. A bíróság előzőleg érvénytelenítette az Egyesült Államokkal kötött, személyes adatok átadásáról szóló megállapodást. A Facebook közösségi portált érintő ítéletében a testület egyebek mellett azt mondta ki, hogy az amerikai adatvédelmi szabályozás elégtelensége miatt szigorúbb intézkedésekre van szükség az európai felhasználói adatok továbbításakor, mégpedig a magánélet védelme érdekében. Reynders hangsúlyozta, az Európai Bizottság tanulmányozza az ítéletet, és fontolóra veszi, miként lehetne biztonságosabbá tenni az EU-állampolgárok adatainak továbbítását az Egyesült Államokba. A belga uniós biztos egyben reményét fejezte ki, hogy az európai törekvéseket „hasonló ambícióval fogadják az amerikai oldalon”, írta a távirati iroda.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.