Ultimátum: megszűnhet a Lauda Air

A legnagyobb európai fapados légitársaság tulajdonosa egyelőre nem tudott megegyezni a fizetéscsökkentésről a tavaly felvásárolt Lauda Airnél dolgozó pilótákkal és a kisegítő személyzettel. Michael O'Leary elmondta, hogy május 20-ig adott haladékot a megállapodásra.

Forrás: V4NA Hírügynökség2020. 05. 02. 19:56
null
Budapest, 2004. mjus 23. A Lauda Air osztrk magn-lgitrsasg Boeing 737-300-as utasszllt replgpe s kt cseh gyrtmny L-410-es replgp a Ferihegyi Repltr hangrja eltt. MTI Fot: H. Szab Sndor Fotó: MTI Fotó: H. Szabó Sándor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Természetes, hogy amikor a koronavírus járvány miatt alig járnak a repülők, az államok kisegítik a bajba jutott nemzeti légitársaságokat. Amint azt a V4NA megírta, 10 milliárd eurós állami gyorssegélyt kért a likviditási problémáinak a megoldására a Lufthansa, az Air France – KLM csoportot pedig 7 milliárd eurós támogatással próbálja megmenteni a francia és a holland állam. Olaszországban a kormány júniusban újraállamosítja az Alitaliát.

Fotó: MTI Fotó: H. Szabó Sándor

Rosszabb helyzetben vannak a fapados légitársaságok. Közülük a legnagyobb Európában a Ryanair amely tavaly januárban vette meg a híres autóversenyző Niki Lauda által alapított osztrák légitársaságot, a Lauda Airt. Michael O'Leary, az ír légitársaság tulajdonosa arra kérte a Laudánál dolgozókat, hogy önként mondjanak le a fizetésük körülbelül 20 százalékáról, egyezzenek bele abba, hogy fizetetlen szabadságra is küldhetik őket, és ezt foglalják új szerződésbe.

A tárgyalások azonban megrekedtek, ezért a vezér tegnap elárulta a Reutersnek, hogy ultimátumot adott nekik, amely május 20-án lejár. Ha addig nem tudnak megegyezni, akkor gyakorlatilag megszünteti a Lauda Air márkát. Minden gép Ryanairként fog működni, és “sokkal nagyobb és agresszívebb lesz, mint a Lauda valaha is volt„, fogalmazott. Az N-TV információja szerint a Ryanair úgy számol, hogy 2022-ig már nem térnek vissza a piacra az eddigi fapados árak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.