Üresen maradhat a Copacabana

A fertőzés felgyorsultan terjed az elmúlt napok során, áprilisra várják a tetőzést.

Magyar Nemzet
2020. 03. 23. 14:34
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fabricio Faria: A hétvégén lezárták a strandokat, mert nálunk nagyon meleg van, és az emberek ki akartak menni a partra hűsölni. Pedig karantént rendeltek el mindenkinek, mindenhol, hiszen az egész országban vannak már koronavírusos esetek. Nekem jelenleg a szüleim házában kellett maradnom, Salvador városában, Brazília keleti részén, s várom, hogy hazarepülhessek saját otthonomba, az ország déli felén található Joaçabába. Az idősebb lakosoknak ugyanis azt adták utasításba, hogy maradjanak otthon, így én segítettem a szüleimnek bevásárolni, hogy elkerüljék a másokkal való találkozást. Salvadorban 2,7 millióan élnek, s húsz igazolt koronavírusos van, ám nem halt meg senki.

Brazília-szerte viszont már heten meghaltak, a fertőzés felgyorsultan terjed az elmúlt napok során, áprilisra várják a tetőzést. Ma is lehet közlekedni az országban, de csak repülővel vagy autóval, mert a tömegközlekedés leállt. Nekem pedig a saját autóm használata nem opció, Joaçaba innen 2800 kilométer.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.