Üzenet az abortuszpártiaknak

2019. 02. 08. 13:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Minden megszületett és meg nem született gyermeket Isten saját képére teremtette – mondta csütörtökön Donald Trump amerikai elnök a nemzeti imareggelin. Kijelentését tapsvihar kísérte – jelentették hírügynökségek.

A nemzeti imareggeli évtizedek óta hagyománya az amerikai közéletnek. Mindig február első csütörtökén gyűlnek egybe a kongresszus tagjai és az evangéliumi keresztények közösségeinek képviselői.

„Mindig meg fogom védeni a Függetlenségi Nyilatkozatunkban rögzített első számú jogot: az élethez való jogot” – fogalmazott még januárban az elnök. Liberális, abortuszpárti csoportok attól tartanak, hogy a Trump által nemrég alktománybíróvá jelölt, majd kinevezett Brett Kavanaugh miatt jobboldali többségbe került alkotmánybíróság az abortuszhoz való jogot is eltörölheti, amelyet jelenleg egy 1973-as legfelső bírósági ítélet biztosít Amerikában.

Fotó: MTI/EPA/Chris Kleponis

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.