Vádat emeltek a tüntetőkre önvédelemből fegyvert fogó házaspár ellen

Jogtalan fegyverhasználat címén vádat emeltek kedden a tüntetőkre pusztán önvédelemből fegyvert fogó házaspár ellen.

Forrás: MTI2020. 10. 07. 8:42
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jogtalan fegyverhasználat címén vádat emeltek kedden a tüntetőkre pusztán önvédelemből fegyvert fogó házaspár ellen.

Patricia és Mark McCloskey – jogászházaspár – júniusban nemzetközi figyelmet keltett, miután fotó és videófelvétel rögzítette, hogy a házuk előtt elvonuló menetből többen otthonuk bejárata felé indultak, mire ők elővették fegyvereiket.

McCloskey szerint birtokháborítás történt, és betörték az ajtójukat is. Nehezményezte, hogy a garázdák közül senki ellen nem emeltek vádat.

A pár a Black Lives Matter (Fekete életek számítanak) nevű mozgalom és szimpatizánsai által szervezett antirasszista megmozdulás résztvevőit késztette meghátrálásra.

A történtek után McCloskey-ékat augusztusban meghívták a republikánusok elnökjelölt-állító konvenciójára is. A koronavírus-járvány miatt személyesen nem jelentek meg, hanem az otthonukból interneten keresztül mondták el beszédüket. Mindketten azt hangsúlyozták, hogy tüntetők – akiket csőcseléknek neveztek – tönkre akarják tenni az amerikai városokat.

Patricia McCloskey és férje fegyvert fogtak a betolakodókra
Fotó: Reuters

A vádesküdtszék jogtalan fegyverhasználat mellett bizonyíték meghamisítása miatt emelt vádat ellenük.

A vádemelés előtt Mark McCloskey újságíróknak azt mondta: a St. Louis városát irányító baloldali-demokrata párti önkormányzat üldözi őket.

Mike Parson, Missouri állam republikánus kormányzója már a nyáron azt ígérte: ha esetleg büntetést szabnak ki a házaspárra, ő azonnali kegyelemben részesíti őket.

 

„Az elmúlt 25 év leghalálosabb szeptembere”: ropogtak a fegyverek Chicagóban

Újabb véres hétvégén van túl az amerikai nagyváros: legalább öt halottja és további 32 sérültje van a lövöldözéseknek.

Az elmúlt 25 év leghalálosabb szeptemberét könyvelhették el a hatóságok Chicagóban: az észak-amerikai nagyvárosban csak idén hatszázhoz közelít a gyilkossági esetek száma, miközben 2020 utolsó negyedéve még hátravan – hívta fel a figyelmet a chicagói rendőrkapitányság friss jelentése. Az adatokból kiderült, hogy csak idén szeptemberben 81 emberölés történt – a halálesetek száma az ősz első hónapjára lebontva 1993 óta nem volt ilyen magas; akkor a gyilkosságok száma 84 volt, a nyilvántartásba vett lövöldözések száma pedig 309. A hivatalos statisztikai adatok egyébként azt tükrözik, hogy miközben – feltehetően a koronavírus-járvány miatt bevezetett intézkedésekkel összefüggésben – a bűncselekmények száma összességében hét százalékkal csökkent az előző évhez képest, ugyanakkor a gyilkosságok száma 50, a lövöldözések száma pedig 51 százalékkal növekedett 2019-hez viszonyítva.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.