Venezuelai belügyminiszter: sokat javult a közbiztonság

Venezuela belügyminiszterének szombati közlése szerint sokat javult idén a közbiztonság az országban: 36,3 százalékkal kevesebb bűneset történt tavalyhoz képest nyolc alapvető bűncselekményfajtában.

Forrás: MTI2019. 12. 29. 10:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Néstor Reverol ismertetése alapján 36,3 százalékkal kevesebb gyilkosság történt, 100 ezer lakosra 20 jutott. Lopás 34,4, rablás 35,4 százalékkal volt kevesebb. Utóbbi két kategóriában külön kitért az autólopásokra, amelyek száma 51,9 százalékkal gyérült, míg az autórablásoké 50,8-del. Emberrablásból 34,2 százalékkal történt kevesebb az idén, mint tavaly, és az ügyek 97 százaléka megoldódott.

A miniszter megemlítette azt is, hogy 49,7 százalékkal csökkent a közlekedési balesetek száma. A javulást nem hozta szoros összefüggésbe a forgalom jelentős visszaesésével, amelyet a súlyos üzemanyaghiány okoz.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.