Véres késsel fenyegettek meg egy spanyol minisztert

Illegális bevándorlókat találtak holtan egy csónakban az Atlanti-óceánon; elbocsátottak egy fehér férfit a bizottságból, mert nem szólította doktornak a fekete professzornőt. A francia kormány erőszakos zavargásoktól tart a korlátozások feloldása után; újabb kormánytag kapott fenyegető levelet hétfőn Spanyolországban.

Tóth Brigitta
Forrás: Mediaworks2021. 04. 27. 12:15
Maroto, Reyes;
Madrid, 2020. janur 13. Reyes Maroto j spanyol ipari, kereskedelmi s idegenforgalmi miniszter leteszi hivatali eskjt az j spanyol kormny tagjainak beiktatsi nnepsgn a madridi Zarzuela-palotban 2020. janur 13-n. A Spanyol Szocialista Munksprt (PSOE) s a baloldali radiklis Unidas Podemos (Egytt kpesek vagyunk) prtszvetsg egyttmkdsvel Spanyolorszg els koalcis kormnya jtt ltre. Az j kabinetben a posztok felre ni vezett neveztek ki. MTI/EPA/Pool/Emilio Naranjo Fotó: Emilio Naranjo Forrás: MTI/EPA/Pool/Emilio Naranjo
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Halott migránsokat találtak egy csónakban az Atlanti-óceánon

Tizenhét illegális bevándorlót találtak holtan egy csónakban az Atlanti-óceánon a Kanári-szigeteknél, három migránst élve mentettek ki a spanyol hatóságok. A vízen hánykolódó csónakot a Kanári-szigetek legkisebb tagjától, az El Hierro szigettől ötszáz kilométerre találta meg a spanyol parti őrség. A túlélőket helikopterrel szállították a szárazföldre.

Forrás: dhnet.be

Elbocsátottak egy fehér férfit, mert nem szólította doktornak a fekete professzornőt

Az Amerikai Egyesült Államokbeli Greensboro városfejlesztési bizottsága egyhangú szavazással az egyik bizottsági tag eltávolítása mellett döntött, mert a fehér férfi nem szólította doktornak a bizottsági meghallgatáson részt vevő fekete professzornőt.

A bizottság egy másik fekete nőtagja szerint az eltávolított munkatárs, Tony Collins a fehér felsőbbrendűség klasszikus példáját mutatta be a városfejlesztési bizottság ülésén, amikor a sértett fél, az afroamerikai professzornő ötszöri kérése ellenére sem dr. Rosariónak, hanem továbbra is Mrs. Rosariónak hívta a professzort.

Forrás: theblaze.com

A francia kormány erőszakos zavargásoktól tart

A francia kormány tagjai a „Movidát”, azaz a szociális és kulturális élet robbanásszerű újraéledését jelzik előre, hasonlítva az 1970-es évekbeli helyzethez, ami Franco tábornok halála után alakult ki Spanyolországban. Franciaországban az eldurvuló ünnepléstől és az érzelmek elszabadulásától tartanak.

Marlène Schiappa, az állampolgári ügyekért felelős francia miniszter szerint az emberek egyszerre lesznek felszabadultak és engedik ki a gőzt, amelyet túlzott alkoholfogyasztás és szexuális erőszak követ majd, különösen az ország vörös zónáiban, ahol egyébként is állandó a nők zaklatása.

Michel Thooris, a francia rendőrség egyik szakszervezetének főtitkára azonban nem számít több rendbontásra, mint ami egyébként is jellemző az országban. Thooris szerint a bűnözés és a közbiztonság hiánya Franciaországban már olyan mértékű, hogy ha a helyzet tovább romlik, akkor az egyenlő lesz a polgárháborúval.

Forrás: fr.sputniknews.com

Újabb kormánytag kapott fenyegető levelet Spanyolországban

Ezúttal Reyes Maroto turisztikai miniszternek címeztek egy küldeményt, amelyben egy véres kés volt. A rendőrség gyorsan azonosította a feladót, aki skizofréniában szenved. A hatóságnak nem volt nehéz dolga, ugyanis a fenyegető a saját címét és nevét írta rá a borítékra, tehát meg sem próbálta titkolni a kilétét. Mentális egészségügyi problémái miatt a rendőrség nem tartóztatta le, de eljárás indult az ügyben.

Múlt héten Fernando Grande Marlaska belügyminiszter, Pablo Iglesias volt miniszterelnök-helyettes és a csendőrség vezetője, Marta Gámez kapott fenyegető levelet. A borítékban lőszer volt és mindhármukat halállal fenyegették meg. Az ő ügyükben egyelőre nincs előrelépés.

Forrás: 20minutos.es

(A borítóképen Reyes Maroto spanyol ipari, kereskedelmi és idegenforgalmi miniszter leteszi hivatali esküjét az új spanyol kormány tagjainak beiktatási ünnepségén a madridi Zarzuela-palotában 2020. január 13-án. Fotó: MTI/EPA/Pool/Emilio Naranjo)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.