Vérfürdőt rendeztek amerikai masszázsszalonokban

Az áldozatok ázsiai nők, elképzelhető, hogy rasszista indítéka volt a támadásnak.

Magyar Nemzet
2021. 03. 17. 8:14
null
Rendõrök az egyik atlantai masszázsszalonban elkövetett lövöldözés helyszínén 2021. március 16-án. Fotó: Erik S. Lesser Forrás: MTI/EPA/
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legalább nyolc embert agyonlőttek Georgia amerikai állam három masszázsszalonjában kedden – adta hírül az MTI. Úgy tűnik, az áldozatok közül legalább hat ázsiai, négy biztosan dél-koreai. A támadással a 21 esztendős Robert Aaron Long nevű férfit gyanúsítják, aki ellenállás nélkül megadta magát a hatóságoknak.

A Crisp megyei rendőrség által közreadott kép Robert Aaron Longról
Fotó: MTI/EPA/Crisp megyei rendőrség

 

Indítéka egyelőre ismeretlen, elképzelhető, hogy szándékosan ázsiai nőkre vadászott.

A hatóságok ugyanakkor figyelmeztettek rá, hogy korai még következtetéseket levonni, volt-e rasszista motivációja a támadónak. A BBC emlékeztetett rá: az utóbbi időben az Egyesült Államokban felerősödtek az ázsiaiak elleni előítéletek a koronavírus-járvány hatására.

Rendőrök az egyik atlantai masszázsszalonban elkövetett lövöldözés helyszínén
Fotó: MTI/EPA/Erik S. Lesser

Egyelőre annyi bizonyos, hogy délután öt óra felé egy fegyveres lövöldözni kezdett az állam székhelytől, Atlantától 60 kilométerre északra található Acworth külvárosi rész egyik ázsiai masszázsszalonjában. Nem sokkal később két másik, egymáshoz közeli atlantai masszázsszalonban is lövések dördültek el. A valószínűleg összefüggő támadássorozat egy órán belül lezajlott. Ezután biztonsági kamerák felvételei alapján azonosították a gyanúsítottat, akit 240 kilométerre Atlantától őrizetbe is vettek a hatóságok.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.