Vészesen közelít Marseille partjaihoz egy NGO-migránshajó

A Sea-Eye német szervezet hajójának utasait Olaszország, Málta és Németország sem fogadta be.

Forrás: MTI2020. 09. 23. 19:31
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A dél-franciaországi Marseille partjaihoz szállít 125, a Földközi-tengeren felvett migránst a Sea-Eye német civil szervezet Alan Kurdi nevű hajója, miután Olaszország, Málta és Németország sem vállalta, hogy befogadja őket – közölte az NGO szerdán.

A hajó legénysége szombaton 133 bevándorlót vett fel a fedélzetére a nemzetközi vizeken Líbia partjainál. Nyolc embert, köztük öt gyermeket kedden egészségi okok miatt partra kellett szállítani, őket átadták az olasz parti őrségnek.

A maradék 125 migráns esetében Málta „teljes mértékben elutasította” a segítségnyújtást, Olaszország pedig az illetékes német hatóságokhoz irányította a Sea-Eye-t, amelyek azonban eddig nem válaszoltak – írták a közleményben.

A német segélyszervezet emiatt úgy döntött, hogy a hajót a franciaországi Marseille-be irányítják, ahonnan korábban elindult, és ahova a legénységváltás és az új küldetésre való felkészülés miatt is vissza kellene térnie.

Gorden Isler, a Sea-Eye szóvivője mindazonáltal azt mondta: nem tudják, hogy a francia kormány hogyan fog reagálni a segítségkérésükre. „De hiszünk a francia nép támogatásában, és abban, hogy nem fogják hagyni, hogy az Alan Kurdi Marseille-nél vesztegeljen” – tette hozzá.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.