Vesztésre áll a brit kormány a migrációval szemben

Több mint ötezer illegális bevándorló érkezett eddig az Egyesült Királyságba, és ez a szám nap mint nap gyarapodik. Bár az Egyesült Királyság hadat üzent a migrációnak, úgy néz ki, vesztésre áll a tömegekkel szemben – írja a V4NA Hírügynökség.

Forrás: V4NA HÍRÜGYNÖKSÉG2020. 09. 05. 15:24
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb 409 illegális bevándorló kelt át a La Manche csatornán az Egyesült Királyságba. Priti Patel brit belügyminiszter későn szembesült az illegális brit bevándorlás mértékével, de azonnal hadat üzent a Franciaországból – egy biztonságos országból – csónakon érkező, magukat menekülteknek valló bevándorlóknak, jelezve, nem fogja hagyni, hogy felrúgják az ország szabályait.

Bár a brit kormány már korábban bevezetett egy már akkor is rendkívül szigorúnak tartott ausztrál típusú bevándorlási rendszert, mely pontozással szűri a migránsokat – hogy csak a valóban hasznos, képzett munkaerő érkezzen az országba –, mégis, idén a legfrissebb statisztikák szerint eddig több mint ötezer illegális bevándorlóról tud a hatóság, mely szám folyamatosan gyarapszik.

A korábbi rendszer – amelyet még Theresa May dolgozott ki, és az „ellenséges környezet stratégia” névre hallgatott – azt is lehetővé tette, hogy a főbérlők, munkaadók, de akár a kórházi személyzet is ellenőrizze az adott személy bevándorlóstátusát.

Mivel a bevándorlási rendszer nem aratott sikert, hiszen csak jó idő és nyugodt tenger kell, hogy ismét újabb tömegek érkezzenek az országba, Priti Patel most Franciaországgal egyeztet, hogy ellehetetlenítse az átjutást. Továbbá egyeztetéseket kezdeményezett Tony Abbott volt ausztrál miniszterelnökkel, hogy megbeszéljék az annak idején általa bevezetett zéró tolerancia politikát. „A politikája nullára csökkentette a behajózásokat” – fogalmazott Patel.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.