Viccet csinálnak a vécépapír felvásárlásából

Az mondjuk nem ártana, ha mindenki számára kötelezővé tennék a sebészeti maszkok viselését a közterületeken.

2020. 03. 19. 7:03
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Teljesen nevetséges az a felvásárlási láz, ami végigsöpört a lakosságon. Cambridge külvárosában élünk a családommal, és azt tapasztaljuk, hogy alapvető cikkekből alakult ki hiány, amelyekhez így sok ember egyáltalán nem tud hozzájutni napok óta (noha az interneten viccet csinálnak a vécépapír felvásárlásából, ez már korántsem annyira mókás, amikor a sokadszori vásárlás alatt is az üres polcokkal szembesülsz).

A szupermarketekben mindenesetre még most is hosszú, tömött sorokban állnak az emberek. A londoni kormány egyébként szerintem mindent megtesz annak érdekében, hogy leküzdje a járványt. Az idős embereket például arra kérték, maradjanak otthonaikban, bár ezt egyelőre nem nagyon látom megvalósulni. Úgy vélem, a járvány hamarosan véget ér, és minden visszatér a normális kerékvágásba.

Az mondjuk nem ártana, ha a kormány mindenki számára kötelezővé tenné a sebészeti maszkok viselését a közterületeken, az én életvitelem azonban alapvetően nem sokat változott a járvány kitörése óta. Egyébként is nagyon odafigyelek a higiéniára, a rendszeres kézmosásra most fokozottan figyelek. A nagymamám miatt kicsit aggódom, de azért a közérzetemre és a mindennapjaimra nem nyomta rá a bélyegét a vírus megjelenése.

 

...

Ha a többi vírusnaplót is olvasni szeretné, kattintson ide: magyarnemzet.hu/virusnaplo

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.