Vírushordozó vezérterrorista

A Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) egyik vezetőjét fogták el egy utcai ellenőrzés során a török csendőrség tagjai. A vérdíjjal körözött személyről később derült ki, hogy megfertőződött a koronavírussal.

2020. 04. 13. 18:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rajtaütés a kelet-törökországi Muş tartományban történt, a terroristát a török hatóságok Mahmut Okay néven azonosították, akinek fejére egymillió török lírás (közel 48 millió forintos) vérdíj volt kitűzve. A katonák szerint ő a PKK Erzurum körüli területének vezetője, s már csütörtökön megsebesült a török katonasággal való összetűzés során. Okay az ötosztatú török veszélyességi skálán a narancssárga kódot kapta, amely a második szint alulról nézve. Okayt orvosi vizsgálatnak vetették alá, s bebizonyosodott, hogy miként korábban más PKK-tagoknál, nála is pozitív lett a koronavírusteszt. Az eredményt követően a török hatóságok karantén alá vonták azt a családot, amely a gyanújuk szerint segítette Okayt.

A vírus török feltételezések szerint Iránból érkezett tagokon keresztül terjedt el a szervezet körében. A Daily Sabah török napilap úgy értesült, azok a tagok, akiken jelentkeznek a tünetek, sokszor akár öngyilkos merényletre vállalkoznak, vagy társaik magukra hagyják őket. A Milliyet napilap szerint a PKK iraki, iráni és szíriai táboraiban is terjed a koronavírusfertőzés a tisztálkodási lehetőségek hiánya miatt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.