Vissza kell fordítani a migránsokat az EU határairól

Az Európai Unió migránspolitikájának felülvizsgálatára és a külső határok védelmének megerősítésére kell törekednie Németországnak, miután július 1-től átveszi az unió soros elnökségét, jelentette ki Horst Seehofer német belügyminiszter egy vasárnapi lapinterjúban. A civil jogvédők máris támadják a belügyminiszter javaslatát – írja cikkében a V4NA Hírügynökség.

Forrás: V4NA HÍRÜGYNÖKSÉG2020. 06. 08. 21:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Horst Seehofer a német Funke Médiacsoport lapjaiban megjelent interjúban nyomatékosította korábbi felhívását, miszerint még azelőtt meg kell vizsgálni a migránsok letelepedési kérelmének jogosságát, hogy az EU területére lépnének. A német belügyminiszter kifejtette: ha kiderül, hogy az EU határán tartózkodó személy nem jogosult a belépésre, akkor „vissza kell fordítani”. Éppen ezért Németország egyik legfontosabb feladata az EU határvédelmi szervezetének, a Frontexnek a „jelentős megerősítése” kell, hogy legyen július 1-től, amikor Berlin átveszi az EU soros elnökségét.

MDR AKTUELL

@MDRAktuell

Bundesinnenminister Seehofer will während der deutschen EU-Ratspräsidentschaft das europäische Asylrecht reformieren. Er sagte der Funke-Mediengruppe: „Wir müssen endlich Fortschritte machen.“ https://www.mdr.de/nachrichten/politik/inland/seehofer-will-eu-asylrecht-reformieren-100.html

Seehofer will europäisches Asylrecht reformieren | MDR.DE

Bundesinneminister Seehofer will sich während der deutschen EU-Ratspräsidentschaft für eine Reform des europäischen Asylrechts einsetzen. Unter anderem sollen Asylansprüche gleich an den EU-Außengr...

mdr.de

3

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.