Visszaestek a német vállalatok oroszországi beruházásai

Jelentősen visszaestek a német vállalatok oroszországi beruházásai az év első felében a koronavírus-válság miatt a német-orosz külkereskedelmi kamara, az Außenhandelskammer Russland (AHK) szombati moszkvai beszámolója alapján.

Forrás: MTI2020. 08. 29. 16:10
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az AHK szerint az idén jelentősen csökkentek a német vállalatok közvetlen beruházásai a 2018-as és 2019-es rekordévekhez képest, amikor 3,8 és 2,6 milliárd euróra rúgott a beruházások nettó főösszege.

Matthias Schepp, az AHK elnökének elmondása szerint a német vállalatok az idén „több tőkét vontak ki, mint amennyit invesztáltak”.

A Bundesbank adatai alapján a március-júniusi negyedévben a német vállalatok 1,1 milliárd euró tőkét vontak ki Oroszországból.

Az AHK nyilvántartása szerint pedig az év első felében 700 millió eurót tett ki a német vállalatok közvetlen nettó oroszországi beruházásainak az összege, ami azonban Matthias Schepp szerint kizárólag a bizakodó évkezdetre vezethető vissza. „Jó évre rendezkedtek be a német vállalatok még az év elején. Aztán jött a koronavírus-válság” – mutatott rá.

„A vállalatok beruházásaikat vagy elnapolták vagy jégre tették. Az elmúlt 20 évben nem volt olyan gyenge második negyedéve a német vállalatok oroszországi beruházásainak, mint a mostani” – fejtette ki az AHK elnöke.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.