Visszahívta a minszki nagykövetét Ukrajna

Az ukrán nagykövet konzultációkra tér vissza Kijevbe. Ukrajna nem tartja megbízhatónak a választási eredményeket.

Bendarzsevszkij Anton
2020. 08. 17. 16:18
null
Ukrajna belarusz nagykövetsége Forrás: Google Maps
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Először a két ország függetlensége óta történik meg hasonló lépés – Ukrajna hétfő délután hazarendelte a Minszkben akkreditált nagykövetét. Kizim Igor 2017 óta tölti be ezt a pozíciót az országban, most „konzultációkra” tér vissza Kijevbe, amiről az ukrán külügyminiszter, Dmitro Kuleba adott tájékoztatást.

- Először a történelmünk során tesszük meg ezt az intézkedést, és ezt kizárólag Minszk elfogadhatatlan lépései miatt tesszük – írta Kuleba az ukrán külügyminisztérium honlapján.

Ukrajna belarusz nagykövetsége. Fotó: Google Maps

Ukrajna eddig óvatosan értékelte a Belaruszban augusztus 9. óta folytatódó eseményeket. Két nappal ezelőtti közleményükben kiemelték, hogy Kijev teljes mértékben támogatja az Európai Unió álláspontját, és nem tartja megbízhatónak a múlt vasárnap lezajlott elnökválasztási eredményeket.

- Ukrajna rendkívül közelálló országnak tartja Belarusz, és kész mindent megtenni azért, hogy segítsen neki megoldani ezt a nehéz időszakot anélkül, hogy csökkenne az ország szuverenitása, és a válság az állampolgárok alapjogainak és szabadságának a betartása mellett legyen megoldva – szólt Kijev szombati közleménye.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.