Von der Leyen kimért választ adott David Sassolinak magyarügyben

Nyilvánosságra került, és a Magyar Nemzethez is eljutott Ursula von der Leyen EP-elnöknek írt válaszlevele.

2020. 04. 14. 19:20
Press conference after a video conference of the EU Council on EU Actions on COVID-19
Szabad mozgásteret javasol Ursula von der Leyen Fotó: MTI/EPA/Stephanie Lecocq
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyilvánosságra került, és lapunkhoz is eljutott Ursula von der Leyen válaszlevele David Sassoli EP-elnöknek a magyar rendkívüli intézkedések ügyében. Sassoli a koronavírus elleni védekezésről szóló törvény margóján kérte arra a bizottságot még április elején, hogy lépjen és mérlegelje az újabb jogállamisági eljárás indítását Magyarország ellen.

Von der Leyen igencsak kimért és objektív válasz adott a baloldali politikusnak, többek között azt ajánlotta az EP-elnök figyelmébe: nem csak Magyarország esetében vitatott a rendkívüli jogrend.

– A magyar intézkedések valóban szélesebb körűnek tűnnek, mint más tagállamokban, többek között az időkorlát hiánya és a kevésbé részletesen megfogalmazott hatáskörök miatt – írta az április 7-i keltezésű levélben Von der Leyen.

Kijelentette azt is: a bizottság közvetlenül a magyar féllel folytat tárgyalásokat, valamint a világjárvány ideje alatt végig vizsgálja valamennyi tagállam – beleértve Magyarország – intézkedéseit. – Biztos lehet benne, hogy mindenről értesítjük majd a parlamentet is – szögezi le a német politikus.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.