Washington újabb szankciókat vetett ki Venezuelára

Washington újabb szankciókat vetett ki Venezuelára, Elliott Abrams, az amerikai külügyminisztérium venezuelai különmegbízottja pedig további lépéseket helyezett kilátásba Venezuela ellen.

Forrás: MTI2019. 03. 01. 20:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az amerikai pénzügyminisztérium pénteken Nicolás Maduro elnök hat magas rangú hívét – katonai és rendőri vezetőket – sújtotta büntető intézkedéssel.

A Steve Mnuchin pénzügyminiszter által aláírt közlemény szerint a hat tisztségviselő irányította azokat a csoportokat, amelyek megakadályozták a határon veszteglő segélyszállítmányok bejutását az országba.„Maduro biztonsági erőit sújtjuk büntető intézkedésekkel, válaszul az elítélendő erőszakra, a tragikus halálesetekre és a beteg és éhező venezuelaiaknak szánt élelmiszerek és gyógyszerek lelkiismeretlen megcsapolására” – fogalmazott a kommünikében Mnuchin.

A tárcavezető leszögezte: az Egyesült Államok továbbra is célpontjainak tekinti azokat a Maduro elnökhöz hűséges embereket, akik meghosszabbítják a humanitárius válság áldozatainak szenvedéseit.

Washington hétfőn már hozott szankciókat, akkor négy venezuelai kormányzó ellen, akik szintén Maduro elnök szövetségesei.

A szankciók értelmében az intézkedések által sújtott egyének amerikai vagyonát befagyasztják és az amerikai vállalatoknak megtiltják, hogy bármiféle üzleti kapcsolatot tartsanak fenn velük.

Elliott Abrams, az amerikai külügyminisztérium venezuelai különmegbízottja a minisztériumban tartott sajtótájékoztatóján közölte: Washington további „megfelelő lépéseket” tervez Nicolás Maduro kormányzata ellen. Abrams a venezuelai elnök társai elleni további beutazási megszorításokat említett. Abrams aggodalmát hangoztatta azt illetően, hogy Juan Guaidó ellenzéki vezető biztonságban visszatérhet hazájába.

Egyúttal közölte: Washington fontolgatja, hogy átmeneti védett státust biztosít venezuelai állampolgároknak.

A különmegbízott elmondta: az amerikai kormány egyeztet más államokkal annak érdekében, hogy a nemzetközi közösség egységesen és erőteljesen gyakoroljon nyomást a venezuelai vezetésre.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.