Weber Strasbourgban is a Fideszre mutogatott

Tovább kampányol az Európai Bizottság elnöki székéért a bajor Manfred Weber, aki az Európai Parlament szerdai ülésén keményebb jogállamisági fellépést kért az uniótól.

Judi
2019. 03. 28. 15:06
SZÁJER József; WEBER, Manfred
Strasbourg, 2018. szeptember 11. Az Európai Parlament Multimédiás Központja által közreadott képen Manfred Weber, az Európai Néppárt, az EPP frakcióvezetője (b) felszólal a Sargentini-jelentés vitáján az Európai Parlament plenáris ülésén, Strasbourgban 2018. szeptember 11-én. Mellete jobbról Szájer József fideszes európai parlamenti képviselő. (MTI/Európai Parlament Multimédiás Központja/Genevieve Engel) Fotó: Genevieve ENGEL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tovább kampányol az Európai Bizottság elnöki székéért a bajor Manfred Weber, aki az Európai Parlament szerdai ülésén keményebb jogállamisági fellépést kért az uniótól. Weber mindezt Donald Tusk tanácsi elnöknek címezte, mondván, hogy az Európai Tanácsnak napirendre kellene tűznie a vitás tagállamok, így Magyarország és Lengyelország ügyét.

A néppárti frakcióvezető egyúttal emlékeztetett arra, hogy a pártcsaládban nemrég a Fidesz tagságának felfüggesztése mellett döntöttek: „A Magyarország által választott út nem a mi utunk.” Mivel a hetes cikkely szerinti eljárás nem bizonyult hatékonynak, Weber saját, egy új jogállamisági mechanizmusra vonatkozó javaslatát ajánlotta a képviselők figyelmébe, amit korábban a német Frankfurter Allgemeine Zeitung hasábjain is ismertetett.

Az európai választások közeledtével a csúcsjelölt reformgondolatai gyakorlatilag elárasztják az európai sajtót. Szerdán a szintén német Die Welt honlapján jelent meg terjedelmes írás, amelyben Weber jelezte: az unió szétrombolására törekvő pártok – köztük az Alternatíva Németországnak – a jövőben nem kaphatnának támogatást a közösségi forrásokból.

– Az egész világon nincsen olyan intézmény, amely annyira naiv, hogy saját ellenfeleit finanszírozza – érvelt a csúcsjelölt, aki az EU-n kívülről érkező források felhasználásától is óva intett.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.