XIX. századi formájában elevenedik meg a londoni Buckingham-palota

Forrás: MTI2019. 07. 18. 22:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legmodernebb technológiák segítségével elevenedik meg 19. századi formájában a londoni Buckingham-palota egy új kiállításon, amely szombaton nyílik meg a brit uralkodó londoni rezidenciáján, Viktória királynő születésének 200. évfordulója alkalmából.

A kivetítések és hologramok révén a tárlat látogatói a Viktória királynő legidősebb fia, VII. Eduárd király által elrendelt átalakítások előtti állapotban, élénk színekben pompázva vehetik szemügyre a palota belső tereit.

A szeptember végéig látogatható tárlaton Viktória királynő anyai oldalát is megismerhetik az érdeklődők: a kiállításon helyet kaptak egyebek között a gyerekei láb- és kézlenyomatai, valamint egy ékszeres ládika, amelyben a tejfogaikat őrizte.

„A jelenleg elérhető legmodernebb technológiát használtuk fel egy újfajta történetmeséléshez” – mondta Amanda Foreman, a tárlat társkurátora.

A kiállítás egy hollywoodi produkciós céggel együttműködve készült, aminek köszönhetően még egy korabeli keringőzést is megelevenítenek.

A tárlaton, amelyre II. Erzsébet királynő is ellátogatott a héten, Viktória királynő trónja, báli ruhája és akvarelljei is helyet kaptak.

Viktória 1837-ben, mindössze 18 évesen lépett a trónra és 1901-ben bekövetkezett haláláig uralkodott. Egészen 2015-ig ő tartotta az angol-brit monarchia abszolút uralkodási időrekordját, amelyet ükunokája, a 93 éves II. Erzsébet döntött meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.