Zelenszkij tárgyalni akar Putyinnal

Magyar Nemzet
2019. 07. 09. 8:47
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök tegnap azt üzente orosz kollégájának, Vlagyimir Putyinnak: egy az orosz és ukrán televíziós csatornák között tervezett tévéhíd helyett inkább ők ketten tárgyaljanak, írta a távirati iroda.

– Szeretnék Vlagyimir Putyinhoz, Oroszország elnökéhez fordulni. Beszélnünk kell. Igen. Rajta! Vitassuk meg, kié a Krím, és ki nincs ott a Donyec-medencében – fogalmazott Zelenszkij a Facebook-oldalán, hozzátéve, hogy a beszélgetéshez társaságnak ajánlja Donald Trump amerikai elnököt, Theresa May brit kormányfőt, Angela Merkel német kancellárt és Emmanuel Macron francia államfőt, a helyszínnek pedig Minszket.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője közölte: még tanulmányozniuk kell Zelenszkij javaslatát.

– Át kell gondolnunk, van-e perspektívája egy ilyen találkozónak, másodszor azt, hogy mi ez az új formátum – mondta. Kifejtette, Németországgal és Franciaországgal ellentétben az USA nem résztvevője az úgynevezett normandiai folyamatnak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.