Keresés
Magyar Nemzet
2020. január 18., szombat, Piroska napja

Kultúra

Kincs egy kartondobozból
Néhány éve véletlenül találták meg az Iparművészeti Múzeum egyik raktárában a XVII. századi Róma jelentős művésze, Antonio Tempesta egyik elfeledett alkotását.
Védelmi rendszer nélkül
Mikhaël Hers Amanda című legújabb filmjében bemutatja, hogyan él az európai ember a terrorizmustól sújtott világban.
A Kádár-korszak kelléktára és dallamai
A Csemege ajándékkosár emléket állít az iskolaköpenynek is, az általános iskolások nyomasztóan kötelező viseletének, amely elfedi az egyszerűbben vagy divatosabban öltöző tanuló ruházatát.
A Kossuth rádiós Benkő Andrea kapta az Emmi Média a családért különdíját
Lévai Anikó, Orbán Viktor miniszterelnök felesége az ünnepségen megköszönte a díjazott és a díjakra jelölt újságíróknak, hogy a családi értékek iránt elkötelezetten dolgoznak.
A gyerekek jó kritikusok
Az egyik alapítóval, Gömör Tamással beszélgettünk a Matiné Zenekar indulásáról, a gyerekzenéről, valamint arról, hogy mi mindent lehet tanulni a gyerekektől.
Turnéra indul a „zongora hercege”
A sorozat állomásain a Virtuózok című klasszikus zenei tehetségkutatóból ismert Boros Misi kifejezetten e turnéra összeállított műsorát hallgathatják meg az érdeklődők.
Megjelent a békeszerződés teljes és tételes szövege
Nem lehet jó szívvel ajánlani ezt a könyvet, mégis ajánlom mindenkinek, mert ezt – legalább egyszer az életben – látni kell, végig kell olvasni.
Szabadegyetem a Magyarság Házában
A Magyarság Háza Szabadegyetemén ma este Unitárius Élet – Vallás és média címmel a két előadó az Unitárius Élet című folyóirat köré szervezve osztja meg gondolatait a közönséggel.
Kihelyezett osztály Pekingben
A képzésről a 13. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztiválra Budapestre érkezett Sun Lilit, a China National Acrobatic Troupe kreatívigazgatóját kérdeztük.
A jó karmestert a legapróbb gesztusok határozzák meg
Az olasz operák egyik legismertebb dirigense, Riccardo Frizza 2020-ban két alkalommal is fellép Budapesten: legközelebb ma este a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarát vezényli a Müpában.
Az Oszmán Birodalom végnapjai fotókon
A Magyar Művészeti Akadémia támogatásával elindították az Ázsiai Történeti Fotográfiák című könyvsorozatot, amelynek első kötete Bozóky Dezső legkorábban készített fotóit tartalmazza.
A vád tanúja a törvényszéken
A világ egyik leghíresebb bűnügyi történeté Simon Kornél állítja színre, a főbb szerepekben Kern Andrást, Kocsis Dénest, Szerednyey Bélát és Lévai Viktóriát láthatja a közönség.
Száz magyar művel indít a filmlexikon
Magyar filmek a kezdetektől napjainkig címmel online filmlexikont indított a Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézet.
Korrajz evezőlapáttal és gitárral
Eredetileg a Wichmann kocsma bezárásáról, a kultikussá vált vendéglátóhely történetéről tervezett filmet készíteni Kövessy Róbert, de az élet nem várt, szomorú fordulata miatt végül másképp határozott.
Kiemelt figyelmet kapnak a magyar kultúra napjának külhoni rendezvényei
A magyar kultúra napját 1989 óta ünneplik január 22-én annak emlékére, hogy a kézirat tanúsága szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be Szatmárcsekén a Himnuszt.
Fekete Péter: Ismét Budapestre figyelt a cirkuszi világ
Elmondta: a Cirkuszfesztiválon mintegy ötven cirkuszigazgató és -menedzser vett részt, több mint kétszáz művész lépett fel január 8. és 13. között a Fővárosi Nagycirkuszban.
A legsikeresebb délszláv zenemű érkezik az Erkelbe
Jakov Gotovac Ero, a tréfacsináló című vígoperájával és Valentina Turcu Halál Velencében című táncelőadásával a budapesti Erkel Színházban vendégszerepel a Zágrábi Horvát Nemzeti Színház.
Bejelentették a jelölteket
Az Akik maradtak című magyar film nem jutott a legjobbak közé, de már az is büszkeségre ad okot, hogy beválasztották a legjobb tíz mű közé.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …