Keresés
Magyar Nemzet
2020. december 6., vasárnap, Miklós napja
HÍR TV – CIVIL KÖRHazánknak kötelessége megvédenie magát

Kultúra

Kádárék proletárrá, azaz földönfutóvá tették az egész társadalmat
A hatvanas évekre sokan még ma is nosztalgiával emlékeznek, holott akkor zajlott le a magyar társadalmat érő utolsó nagy erőszakhullám a XX. században.
Trianon és a jazz (II. rész)
A két fogalom összekapcsolása első látásra bizarrnak tűnik, de a békediktátum az amerikai eredetű zene magyarországi térfoglalását és fejlődését is alapvetően befolyásolta.
„Sose ismétlődjön meg a december 5-i szégyenletes népszavazás!”
Együtt erő vagyunk, szerteszét gyöngeség – üzenik új dalukban és videójukban Viczkó Márk, Bálint József rapperek és Fábián Zoltán énekes. Itt meghallgathatja.
Elhunyt Pécsi Ildikó Kossuth-díjas színművész
A Jászai Mari-díjas színművészt, érdemes és kiváló művészt gödöllői otthonában érte a halál. 81 éves volt.
Azé az út, aki jár rajta: útifilm készült Szászföldről
A szórakoztató ismeretterjesztésen kívül azt kívánják elérni, hogy minél többen látogassanak el Erdély e kissé elfeledett, ám határtalan lehetőségeket rejtő vidékére.
Djabe-koncert: progresszív világzene egy kis szimfóniával
A Djabe és Miskolci Szimfonikus Zenekar Müpában adott koncertjének filmváltozatára nyugodtan mondhatjuk, hogy minden idők legjobb Djabe-koncertfilmje.
Az iszlamista vagy a liberális veszélyesebb?
Gerilla. Laurent Obertone egy filmszerű, lebilincselő történettel arra figyelmezteti az olvasókat, hogy milyen pokolba torkollhat a szélsőliberális normákat követő, hazug társadalom.
Trianon és a jazz I. rész
A két fogalom összekapcsolása első látásra bizarrnak tűnik, de a békediktátum az amerikai eredetű zene magyarországi térfoglalását és fejlődését is alapvetően befolyásolta.
Bujtor István, akit szentként tiszteltek
A színész életéről Király Levente a napokban jelentetett meg könyvet Hasonmások címmel.
Ifjú művészek mérik össze tudásukat a szófiai versenyen
Tizedik alkalommal rendezik meg Szófiában december 4–7. között a Nemzetközi Liszt–Bartók Zongoraversenyt. Idén a versenyzők az online térben mérik össze tudásukat a korlátozások miatt.
Debrecenben összegyűjtik és közvetítik az online kulturális eseményeket
Új lehetőséget kapnak a debreceni polgárok az online térbe költözött kulturális lehetőségek használatában: december 9-é indul a DEkulT TV.
Benkő László családja is részt vesz a jótékonysági kampányban
A billentyűs egyedi tervezésű fellépőruháját ajánlják fel. Idén az autistákat támogatja a Jónak lenni jó! jótékonysági akciója.
Tom Jones jövő nyáron visszatér Veszprémbe
Ha addigra túl leszünk a járványon. Egy év kényszerszünet után 2021. július 12–18. között újra várja közönségét a VeszprémFest. A tervek szerint Jamie Cullum is fellép.
Nyilvánosan búcsúztatják hétvégén Balázs Fecót a Margitszigeten
Barátja, Dj Dominique tette közzé a hírt a közösségi médiában. A zenélő kútnál Balázs Fecó előtt tisztelegve a dalai szólnak majd déltől este hatig.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!