Keresés
Magyar Nemzet
2019. július 16., kedd, Valter napja

Kultúra

Kortárs és keresztény
Evezz a mélyre címmel a Kecskeméti Katona József Múzeum kortárs keresztény művészeti gyűjteményének 56 darabja lesz látható augusztus ­25-ig a tihanyi bencés apátságban.
Egy megcsömörléstörténet
Az ember azonmód megérzi, ha nagy mű kerül a kezébe. És a 2015-ben elhunyt Rafael Chirbes spanyol író regénye, A parton nagy mű – nagy és jelentős regény.
Szilágyi Péter: A fiatalok a magyarság jövőjének zálogai a Kárpát-medencében
A nyári táborok és szabadegyetemek szerte a Kárpát-medencében azért is fontosak, mert lehetőséget biztosítanak arra, hogy „közös ügyeinkről tudjunk beszélni” – jelentette ki a politikus.
Ősszel a serfőzőné és a magas szőke férfi is Budapestre érkezik
Mintegy száz filmet láthat a közönség a Magyar Nemzeti Filmalap rendezte Budapesti klasszikusfilm-maratonon szeptember 4. és 11. között.
Pénteken ismét benépesül a Művészetek Völgye
A 29. Művészetek Völgye középpontjában a fenntarthatóság és a környezetvédelem áll: bevezetik a repohár rendszert, a tányérok és az evőeszközök pedig lebomló anyagokból készülnek.
Végső búcsút vettek Horváth Ádám rendezőtől
Végső búcsút vettek Horváth Ádámtól családtagjai, barátai, kollégái és tisztelői. A Kossuth-díjas rendező, a Magyar Televízió egykori elnöke június 19-én, 89 éves korában hunyt el.
Európát védtük, de nélkülük
Konstantinápoly eleste után csak idő kérdése volt, mikor mérnek hasonló csapást a törökök Magyarországra. Nándorfehérvárnál csaknem háromhetes küzdelemben Hunyadi János legyőzte a legyőzhetetlent.
„Akár az erdőben a vadnyom”
Kifelé bámult a vonatablakon, orrát az üveghez nyomta, és alig kivehetően motyogta el József Attila Talán eltűnök hirtelen című versét Ternyák Zoltán.
Markovichoz mulatni járunk, nem múzeumba
Nem szégyen, ha az emberfia kétkedve vesz kézbe egy friss Boban Markovic Orkestar-lemezt: tud-e még újat mondani nekünk a Kusturica-filmekkel kultikussá vált szerb fenegyerek és csapata?
A babok pokla az, ha mennek a levesbe
Hiánypótló a Magyar Nemzeti Filmarchívum három DVD-ből álló kiadványa. Az első a 60-as, a második a 70-es, míg a harmadik a 80-as évek legfontosabb rövidfilmjeit tartalmazza.
Újjászületik a püspöki palota Nagyváradon
Az épület főhomlokzatának egy részét már restaurálták, a 2017 végén elkezdett munkálatok jó ütemben, a menetrend szerint haladnak.
Fontos volna eloszlatni a tévhiteket
A művelt magyarok kezébe olyan korszerű ismereteket kell adni, amelyek birtokában tágul a műveltségük és az irodalom, a színház vagy a filmek élvezeti értéke is magasabb lesz számukra.
Vivátszalag és Európa szövete
Az Iparművészeti Múzeum félévente nyit majd meg új tárlatot: a Szubjektív – Az Iparművészeti Mú­zeum új szerzeményei a Várkert Bazárban című kiállítást január végéig lehet megtekinteni.
Az ismeretlen, de valódi magyar zene föltámadása
A húszéves Misztrál együttes a Csíkszerda kórussal kiegészülve tartott ünnepi koncertet a MOM Kulturális Központban, erről a koncertről adtak ki most egy ünnepi dupla CD-t.
Birodalom a határon
Noha még nem született róla döntés, azért vonták ki a Hadrianus-palotát a dunai limes világörökségi pályázatból, mert így nem lehetne újjáépíteni a korabeli épületet.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.