Keresés
Magyar Nemzet
2019. szeptember 23., hétfő, Tekla napja

Kultúra

Nélküle a Szindbád is más lenne
Az, hogy eltört Sára Sándor dunsztosüvege, és soha többet nem lesznek benne a feledhetetlen tekintetű portréi, az egyetemes filmtörténet egyik legnagyobb vesztesége.
Elhunyt Sára Sándor, a nemzet művésze
Életének 86. évében vasárnap elhunyt Sára Sándor filmrendező, operatőr, a nemzet művésze, az egykori Duna Televízió első elnök-főigazgatója.
A Monos nyerte a legjobb filmnek járó fődíjat CineFesten
A szombati díjkiosztó gálán életműdíjat vehetett át George Lazenby ausztrál színész, az idén ötvenéves 007 – Őfelsége titkosszolgálatában című kultikus James Bond-film sztárja.
Az árulás lelki folyamatáról
A színdarabot a Pozsonyi úti református templom altemplomának felújított színpadán vasárnap 19 órakor mutatják be a Magyar Kanizsai Udvari Kamaraszínház színészeinek előadásában.
Ma ünnepeljük a magyar dráma napját
A magyar színház világa ma Madách Imre Az ember tragédiája című művének 1883. szeptember 21-i ősbemutatójára emlékezik – 1984 óta ünnepeljük ekkor a magyar dráma napját.
„Amikor a film elkészült, akkor kezdődik a munka”
Deák Kristóf a Foglyokban egy abszurd, de igaz történetet dolgoz fel a Rákosi-rendszerből A filmrendezővel a Foglyokról és arról is beszéltünk, hogy mikor kezdi el első mozifilmjét.
A zene akár egész életeket is megváltoztathat
Vida Mónika Ruth-tal vasárnap este Zenei időutazás címmel a Pesti Vigadóban találkozhat a közönség a „Sem emlék, sem varázslat”-koncertsorozat nyitó hangversenyén.
Rembrandt és tanítványai
Jubileumi kiállítással emlékezik meg Rembrandt halálának 350. évfordulójáról a Szépművészeti Múzeum. Az intézmény a saját gyűjteményéből válogatta a tárlat anyagát.
Fülöp Krisztina kapta Az év belsőépítésze díjat
Az Örkény Színház nézőterének és kapcsolódó közlekedési tereinek belsőépítészeti kialakítá­sáért nyerte el idén Fülöp Krisztina az elismerést.
Egy veterán veszteségei
Sylvester Stallone megöregedett, vele persze John Rambo is. Szedegeti a gyógyszereit, figyel és gondolkodik, ahogy az idős emberek teszik.
„Kortárssimogató”: az úttörő múzeumpedagógia
Szóbuborékokba foglalt használati utasítások, definíciók, szakkifejezések alapfokú magyarázata révén igyekeznek közelebb vinni a kortárs művészetet a fiatalokhoz.
Befejeződött a komáromi Csillag erőd felújítása és bővítése
A létesítmény 7000 négyzetméteres kiállítótérrel gyarapodott, ahol a Szépművészeti Múzeum gipsz szobormásolatait mutatják be – mondta el Liget Budapest Projekt miniszteri biztosa.
Menczer Tamás: Kulturális örökségeink ápolása erősebbé és sikeresebbé tesz minket
Kezdetét vette Budapesten a Gül Baba Kulturális Fesztivál, amelyen vasárnapig kerekasztal-beszélgetésekkel, felolvasóesttel, kézműves programokkal és koncertekkel is várják a látogatókat.
A nemzeti összetartozás a témája a Magyarország Étele 2020 szakácsversenynek
Rétvári Bence, Emmi parlamenti államtitkára kiemelte: 2010 óta fontos célja a magyar kormánynak, hogy minél jobb minőségű és minél egészségesebb ételek kerüljenek a magyar emberek asztalára.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.