Keresés
Magyar Nemzet
2019. április 23., kedd, Béla napja

Kultúra

Az alázat szakmai elvárás is
Bodrogi Gyulának valóságos ünnepsorozat volt az elmúlt hét, ugyanis a Kossuth-díjas művészt, a Nemzet Színészét 85. születésnapján több helyen is köszöntötték.
Májusban rendezik a Kávéházak éjszakáját
A Főváros Önkormányzata szeretné feleleveníteni a mára kissé feledésbe merült, de a 19. században markánsan jelen lévő budapesti kávéházi hagyományokat.
Május 17-én lesz az Artmozik éjszakája
Több olyan film is szerepel a műsorban, amelyeket már nem vetítenek a magyar mozikban és most láthatók utoljára nagyvásznon.
Szenvedni annyi, mint diadalt aratni
– Meg kell halnia, mivelhogy Isten Fiává tette magát – mondják később a zsidók a hezitáló Pilátus előtt. Meg kell halnia, mert nem illett az általunk fenntartott struktúrába.
A jó, a szép és igaz testvérek
Prokop Péter pap, festőművész és író művészetét és egész életét a mély gondolatiság és szakralitás jellemezte. A száz évvel ezelőtt született alkotó nemcsak papként, hanem műveivel is evangelizált.
Evezni nekünk kell
A kommunizmusban beleverték a magyarok fejébe, hogy nem elég jók, hogy nem jó magyarnak lenni — mondta Téglás Zoltán rockzenész, énekes, az amerikai Ignite formáció frontembere.
Színészek és párbeszédek
Jövő szombaton kezdődik az Egynyári kaland című sorozat negyedik, egyben utolsó szériája a Duna Televízió műsorán.
Pink Floyd pompeji romokon
Az első hazai Pink Floyd tribute-zenekar, a Keep Floyding koncertezik, majd levetítik a Pink Floyd Live at Pompeii koncertfilm digitálisan felújított rendezői változatát.
Tájak, mesterek találkozója
Április elején a Nemzeti Színházban töltött több mint három hét látókörünk kiszélesítésére, egymás kölcsönös elfogadására invitáló kaland, mondhatnánk, felér egy európai körúttal.
Csillagközi kalandok a múzeumban
A május 26-ig látogatható, hatéves kortól ajánlott kiállítás szünidei programnak is kiváló, ugyanis a tavaszi szünetben hosszabb nyitvatartási időben várja a kalandozni vágyókat.
Percről percre kovácsolódó csapda
Az átirat Dosztojevszkij Karamazov testvérek című regénye alapján és az orosz forradalom előtti években publikált irodalom és tudósítások felhasználásával készült.
Ha minden nap különleges, akkor egyik sem az igazán
Sam nagyon-nagyon várja tizenegyedik szülinapját, és a remekül sikerült nap estéjén, amikor meglát egy hullócsillagot, úgy véli, jó ötlet azt kívánnia, hogy ezentúl legyen minden nap születésnap.
A Harcom norvég írója az idei díszvendég
Mintegy 400 programmal, könyvbemutatókkal, dedikálásokkal, ismeretterjesztő előadásokkal és képregénykészítéssel várja a könyvújdonságokra vágyókat az idei könyvfesztivál.
Egy boldogságos pokoljárás
Életének 83. évében, hosszan tartó, súlyos betegség után tegnap elhunyt Bács Ferenc Kossuth- és Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művész.
Csak el kell menni egy lesbe
— Én a természet szépségét szeretném kommunikálni, nem a pusztítást — nyilatkozta Máté Bence természetfotós, aki képével megnyerte az idei World Press Photo természetfotódíját.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.