Keresés
Magyar Nemzet
2019. november 22., péntek, Cecília napja

Kultúra

A hazáját fogja képviselni az Emmy-díj átadóján
A BBC és a ZDF producerei zokogva jöttek hozzám a vetítés után, és megölelgettek. Úgy néztek rám, mintha Irén volnék. Hallottak ugyan a gulágról, de semmit nem tudtak a málenkij robotról.
Jótékonysági est a Duna Palotában
A bevétel kedvezményezettje a Csángó Központ és Szeretetszolgálat, melynek missziója több mint 30 moldvai magyar családdal van szoros kapcsolatban szinte az összes moldvai csángó faluban.
Márpedig szegénység miatt nem adnak el gyereket
Első ránézésre úgy tűnik, Bagota Béla elsőfilmes rendező a lánykereskedelmet választotta témájául a Valan – Az angyalok völgye című filmjében, amelynek fő helyszíne Balánbánya.
Ítélettolmácsolás Rejtő és Kafka szigetén
Medveczky Balázs televíziós szakemberként ismert leginkább, de már a második regényét publikálja, és szatirikus vígjátékát is mutatták már be.
Hangszer, amelytől hallható a lélek
Koncertsorozattal ünneplik Lukács Pál Kossuth-díjas brácsaművész születésének századik évfordulóját. Az eseménysorozatot Lukács Pál unokája, Lukács Péter szervezi, aki maga is brácsaművész.
Böjte Csaba vehette át idén a Makovecz Imre-díjat
A díjat a Makovecz Imre Alapítvány, a Magyar Művészeti Akadémia és a Kós Károly Egyesülés második alkalommal adta át a díjazottnak.
Indul a Magyarország 365 elnevezésű fotópályázat közönségszavazása
Minden előzetes várakozást felülmúlt a Magyarország 365 fotópályázat iránti érdeklődés: mintegy 17 ezer pályamű érkezett be – hangsúlyozta Dömötör Csaba államtitkár.
Legendák kertjében
A Hagyományok Házában lép fel gyermekműsorával november 24-én a Bekecs Néptáncegyüttes. Előadásukban a Székelyföld mondái elevenednek meg.
Monumentális modernizmus
Örökkévalóság és pillanat címmel mutatja be Lengyelország 1918 és 1939 közötti építészetét a budapesti Lengyel Intézet szervezésében a Platán Galéria.
Pesten végigsöpört a skorpióhurrikán
Szemkápráztató látvány, a szokásosnál jobb hangosítás, dübörgő német metál, persze angolul. A Scorpions telt ház előtt koncertezett hétfő este a Papp László Sportarénában.
Aki itthon maradt, a biztos végzet tudatában
Gérecz Attila sorsa tipikus huszadik századi magyar géniuszsors. Azért tipikus, mert egyszerre tragikus, felemelő és felháborító. Ha lenne magyar elveszett nemzedék, Gérecz Attila fémjelezné.
Honfoglaláskori magyar sírok leletanyagát bemutató kiállítás nyílt Csíkszeredában
A kiállítás fővédnökségét vállaló Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár a megnyitón elmondta: a régészetben, a történelemben egységes Kárpát-medencéről szoktak beszélni.
A hangszerré alakított hang
A tuvai zenészek koncertje mindig minőségi; vasárnap is vastapsot kapott a Huun Huur Tu a Fonóban, ahol a közönség kétszer is visszahívta őket a színpadra.
Soha nem látott lehetőségek a magyar televíziós filmgyártás előtt
Gera Marinát az Örök tél című film főszerepéért a legjobb színésznő, Bergendy Péter Trezor című alkotását a legjobb tévéfilm/minisorozat kategóriában jelölték a Nemzetközi Emmy-díjra.
Egy trauma utóéletének elbeszélése
Molnár T. Eszter prózanyelve jó, hibátlan mondatok sorakoznak, egyszerűen nem lehet abbahagyni, az ember nagyon kíváncsi, hogy mi lesz, hogyan folytatódik, merre kanyarodik a történet.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …