Keresés
Magyar Nemzet
2021. július 30., péntek, Judit, Xénia napja
HÍR TV - PUBLI CAFEMegmutatkozott a Jobbik átalakulása.

Kultúra

Világörökség lett a dunai limes
A világörökségi listára került Duna menti limesrész Bad Göggingtől a szlovákiai Izsa községig húzódik. A limes a Római Birodalom idején katonai védvonalként követte a Duna vonalát.
„Hit és szeretet nélkül nincs értelme a létezésünknek”
Varázslatos környezetben, a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon mutatják be a Hegedűs a háztetőn című musicalt ma és holnap este 20 órától. Bozsik Yvette mesélt nekünk a darabról.
Képgalériát osztottak meg a nagycenki Széchenyi-kastély fejlesztéséről
Látványos szakaszba ért a nagycenki Széchenyi-kastély fejlesztése, amelyet képgalériában mutatnak be a műemlék közösségi oldalán.
A ZZ Top-szindróma
Keserűséggel tölt el, hogy egy zenész halála miatt kell írnom a világ egyik legismertebb és egyben legismeretlenebb zenekaráról.
Ha beindul a zene, nincs megállás
Gipsy Kings zenekarral, Mario Biondival és Jazzkovács László táncpartijával megnyitotta kapuit a fesztivál a Balatonnál.
A Rákóczi-szabadságharc idején játszódó musicalt mutatnak be Simonpusztán
Szeretve mind a vérpadig címmel nagyszabású előadást láthatunk a Szőcs Géza Nemzeti Lovaskultúra Központban, Simonpusztán augusztus 7-én 20.30-tól.
Amerikába viszik nagyszerű nagykövetünket, a hungarikumok királynőjét
A kulturális hungarikumok királynője, az operett fog jövő ősszel bemutatkozni egy amerikai–kanadai turnén – hangzott el szerdán a Pesti Vigadóban tartott sajtótájékoztatón.
Gazdag nyári tárlat várja a képzőművészet szerelmeseit
Az 560 oldalas katalógusazdag képanyagával és alapos, de egyben közérthető írásaival a bennfentes gyűjtőket és a művészetkedvelő érdeklődőket egyaránt segítik a tájékozódásban.
Nem csak tanyán élőknek
Szeretnék növelni a tanyákon gazdálkodó, kézműves terméket készítő és helyi értékeket képviselő családok elismertségét.
Filmtörténeti időutazásra hív a Ludwig Múzeum
A magyar film születésének 120. évfordulója alkalmából Nagylátószög – 120 éves a magyar film címmel kiállítás nyílt a Ludwig Múzeumban.
Holnap kezdődik a Garten Balaton kortárs művészeti hetek
Három héten át három helyszínen élvezhetjük a nyár egyik legsokszínűbb kultúrprogramját, a Garten Balaton szervezésében megvalósuló kortárs művészeti heteket.
Meghalt Roberto Calasso olasz író, aki újra felfedezte a világnak Márai Sándor műveit
Nyolcvanéves korában meghalt Roberto Calasso olasz író, könyvkiadó, akit hazájában és világszerte „irodalmi intézményként” tartanak számon.
Új, digitális tudományos folyóiratot indított a Magyar Nemzeti Múzeum
A Glaeba nem csupán tudományos fórum, hanem a nagyközönség számára is érdekes információkat tartalmazó online kiadvány lesz.
Tartsátok meg a vizeket! Dr. Molnár Géza emlékére
Sorban mennek el azok, akik nemcsak tudósok, de tudók is; akik valódi tudást birtokoltak arról, hogyan volna megfordítható a természet pusztításának tendenciája.
Biblikus-apokaliptikus klipet készített az Iron Maiden
Posztapokaliptikus tájon, nukleáris sivatagban afféle Mad Max-hangulatú karaván vonul: ösztövér gebe vontatta elnöki limuzin, szerencsétlen rabszolgák húzta atomrakéta.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!