Keresés
Magyar Nemzet
2020. március 30., hétfő, Zalán napja
HÍR TV - Bayer show:Az ellenzéknek mindig van másik problémája

Kultúra

Ligetfalui népirtás: Ha a Facebookon nem találja, a Magyar Nemzet megmutatja a videót
A csehszlovákok által, a magyarok rovására a második világháborút követő időszakban elkövetett ligetfalui népirtást mindenáron igyekeznek elhallgatni.
Járvány és irodalom
Karinthyt a kisfia tartotta életben
„Kész prédái vagyunk a gyilkoló betegségnek”
A dosszié összes cikke
Hírzárlat Székelyföldön avagy hová tűntek a helyi hírek?
A helyi hírközlés megszűnt. A városvezető hivatal is elhallgatott, mert tilos a koronás hírekkel helyi szinten foglalkozni, mindent központosítottak Bukarestben.
Kettős mérce népirtásban
Különös hely ez az EU, ahol a Beneš-dekrétumok mindmáig érvényben vannak, ugyanakkor a csehszlovákok által, a magyarok rovására elkövetett ligetfalui népirtást mindenáron igyekeznek elhallgatni.
Elhunyt Krzysztof Penderecki lengyel zeneszerző
Dolgozott karmesterként, zenepedagógusként, a nemzetközi ismertséget a hirosimai atomtámadás áldozatainak emléket állító Gyász­ének hozta meg számára 1959-ben.
Látnoki képek kortársainktól
Kiüresedés, apokaliptikus idők jelei, elviselhetetlen halmozás, túlcivilizált jelen – ilyesmiket fogalmazunk meg a világméretű járvány láttán, amely mindannyiunkat szemléletváltásra szólított.
A mostani időszak a belső utazásról szól
Mumbaiba utazott volna a Baltazár Színház egész társulata a Pitypang és a Por című előadásukkal. Egy nappal az út előtt azonban a világjárvány miatt lezárta határait India.
Ezen a napon született Mindszenty József
Magyarország utolsó hercegprímása, aki 1892. március 29-én született, kérlelhetetlen ellenfele volt mind a nyilas, mind pedig a kommunista diktatúrának.
Népi gyógyászatról a Hajnaliban
A közmédia és a Hagyományok Háza közös műsora március végi, április elejei adásfolyamát a népi gyógyászatnak szenteli. A zenei összeállításban a szerkesztő az Utolsó Óra népzenei gyűjtéssorozatból válogat.
Minőségi zenével külföldön
Május végére tervezi új lemezét a nemzetközi színtéren is mind ismertebb Belau zenekar. Közel négy esztendő telt el első korongjuk, a The Odyssey megjelenése óta.
Jézus ateisták között
A kommunizmus célja az elméletben a közösségi ember megteremtése volt, ehelyett a gyakorlatban önző, csak magukra figyelő, egymás iránt érzéketlen szörnyetegekké váltak az emberek.
A versek segítenek megtartani a hitünket
Lutter Imre versmondó, előadóművész szórakoztató, de komoly üzenetet fogalmazott meg az otthonmaradásról Facebook-oldalán, amit az elmúlt három nap alatt több mint 160 ezren néztek meg.
Süsü, a sárkány kalandjai az M2 gyerekcsatornán szombattól
Magyarország egyetlen reklám- és erőszakmentes gyerekcsatornája továbbra is igényes szórakoztató tartalmakkal kívánja segíteni a gyermekek és szüleik otthoni időtöltését.
A Rammstein frontembere is elkapta a fertőzést
A Rammstein március 15-én még Moszkvában adott koncertet. Nem sokkal hazaérése után, már nagyon magas láza volt Till Lindemann-nak.
Spanyolnáthából a vörös pestisbe
Borzalmas lehetett lázálomban hánykolódni egy szalmazsákon, dögrováson lévő barátok mellett úgy, hogy a lehullt kenyérmorzsákért patkányok csatáztak a betegek fekhelyei között.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!