Keresés
Magyar Nemzet
2019. december 6., péntek, Miklós napja

Kultúra

Családalapítással csak könnyebb
Fel kell nőnie végre annak a harmincas és negyvenes éveiben járó generációnak, amelynek tagjai a lét elviselhetetlen könnyűségét választották az elmúlt húsz évben.
Káel Csaba: Az értékeinkről kell filmet csinálni
Magyarország olyan gazdag, olyan sorsok – történelmi, de akár mai sorsok – is vannak, amikkel foglalkoznunk kell, be kell mutatni – fogalmazott filmügyi kormánybiztos.
Elismerés a Liget Budapest Projektnek
A Hír TV Paletta című műsorának csütörtöki adásában a Liget Projekt elismerése mellett szó volt arról is milyen programokkal várják az érdeklődőket a 103. Széchenyi Lakoma és Bálon.
Fekete Péter: Nem fordulhat elő itthon, hogy kiszolgáltatott helyzetbe kerüljenek művészek
A kulturális államtitkár a Hír TV Magyarország élőben című műsorában azt mondta, ha az önkormányzatok nem tudják saját forrásból működtetni a színházakat, akkor kérhetik az állam segítségét.
Magyar Világ 1938-1940 címmel kiállítás nyílt a második világháború előtti utolsó békeévekről
Eddig nem mutatta be ezt a korszakot önálló kiállítás, pedig érdemes megismerni az ekkor élt emberek gondolkodását, motivációit, erkölcseit – mondta a tárlat megnyitóján Kásler Miklós.
Egy kultúrmisszió tizenegy évéről
A csepeli galéria tárlatain a kezdetektől hivatásos képzőművészek, mesterségük elismert művelői vesznek részt, talán olvasóink sem először hallják Bakallár József, Lacza Márta vagy Melocco Miklós nevét.
A gesztusok nyelvén
Második alkalommal rendez a Műcsarnok nagyszabású tárlatot Képpraxisok 2 címmel, amely a képkészítés eltérő műfajait rendezi egymás mellé.
Ezer év történeti fegyverei és vadászati eszközei a Nemzeti Múzeumban
A rendezvény lebonyolításáért felelős kormánybiztos, Kovács Zoltán kiemelte: az Acél és Szív című tárlat iparművészeti remekműveken keresztül mutatja meg egy-egy kor kultúrájának lenyomatát.
Átadták a MOME Design Kompetencia Központját
A kormányzat arra törekszik, hogy Magyarország Közép-Európa kreatívipari és designközpontjává váljon – hangsúlyozta az átadón Palkovics László innovációs és technológiai miniszter.
Orbán Viktor: Isten óvja Japánt és a magyarokat!
Magyar művekből rendezett kiállítást nyitott meg a tokiói Szépművészeti Múzeumban Orbán Viktor. A miniszterelnök kiemelte: a magyaroknak bizonyítaniuk kell, hogy a világ jól jár, ha vannak magyarok.
Kézműves remekek Zentán
A Hagyományok Háza vajdasági hálózata a Vajdasági Magyar Művelődési Intézettel közösen rendezte azt a népi iparművészeti kiállítást, amelyen zsűrizett alkotásokat láthat a nagyközönség. A bemutató január végéig látogatható.
Szilágyi V. Zoltán grafikusművész lesz az Uránia Filmszínház vendége szombaton
Az erdélyi magyar grafikusművész, rajzfilmrendező a nemzetközi szcénán a magyar animációs művészek közül az egyik legismertebb és legelismertebb.
Lévai Anikó: Sokat fejlődött a magyar vendéglátás minősége az elmúlt 10 évben
Kincs van a birtokában annak, akinek földje van, azonban aki tudja, hogyan kell megművelni a földet, a túlélés zálogát tartja a kezében – mondta a Magyar Konyha szerkesztőbizottságának elnöke.
Átadták az Arany Medál díjakat
Az év írója elismerést Végel László Kossuth-díjas író, esszéista, drámaírónak ítélték meg, az év színésze Nagy Ervin, az év színésznője pedig Mészáros Blanka lett.
Száz éve is zöld volt a fű
A gyűrűk ura trilógia producere, forgatókönyvíró-rendezője, Peter Jackson I. világháborúról szóló dokumentumfilmjét vetítik mától a magyar mozikban.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …