Harmincéves a salföldi Pajta Galéria

A Pajta Galéria fennállásának 30. évfordulójához kapcsolódva rendezik meg a salföldi akadémiai napokat. A holnap kezdődő kétnapos rendezvényen a Pajta Galéria jubileumi kiadványát, a Pajta 30 albumot Kovács Melinda, a Pajta Galéria művészeti vezetője mutatja be.

Magyar Nemzet
2021. 09. 16. 11:25
null
P30 net meghívó
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A salföldi Pajta Galéria a magyar progresszív fotográfia történetének fontos helyszíne, a galériához körülbelül harminc alkotó kötődik munkájával, a kiállítótérben pedig több mint száz fotót állítottak ki. A jelenlévők megtekinthetik Török László fotóművész, az MMA néhai tagja által 1991-ben alapított kortárs fotográfiai gyűjtemény újrarendezett, kibővített kiállítását is. Az első nap a Dresch Mihály Vonós Quartet koncertjével zárul. Az MMA film- és fotóművészeti tagozata szombaton emlékezik meg elhunyt fotóművész tagjairól: Török László (1948–2020) emlékét Haris László fotóművész idézi fel, és levetítik a Gulyás Gyula rendezte portréfilmet Normantas Pauliusról (1948–2017). Ezen a napon Kovács Melinda Emlékezet című fotókiállítását látogathatják meg az érdeklődők Kékkúton, a Szent Dömötör-templom kertjében. Camera obscura performansz színesíti a kétnapos programot a film- és fotóművészeti tagozat támogatásával és közreműködésével.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.