Kaposvári Csárdáskirálynő-bemutató Kálmán Imre lányának jelenlétével

Régen várt bemutatóra volt hivatalos a kaposvári színházat szerető közönség: legendás, örök érvényű és nagy ívű, mások mellett kortárs színházi érvényességgel bíró rendezések után újra látható Kaposváron a Csárdáskirálynő.

Magyar Nemzet
2021. 09. 25. 21:01
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az előadás érdekessége, hogy – mint Olt Tamás rendező korábban elmondta – a sokféleségében is érvényes és hiteles színrevitelekben Cecíliát – az ifjú szerelmesek boldogságát megakadályozni kívánó, korábban szintén sanzonettként működő és mostanra már főúri körökben forgó hercegnét – intrikái miatt, mintha rendre „fölmentenék” az egyes produkciók végén. Pedig, ha jobban belegondolunk: ő az, aki gátat szabna a két fiatal közös, kiteljesedő életútjának. A Csiky Gergely Színház művészeti igazgatója szerint az új kaposvári Csárdáskirálynőben Cecília nem mentesül a közösség értékítélete alól. S, hogy miként is? Kiderül a teátrum Csárdáskirálynő-előadásából.

Tegnap este 18.30 órakor, a premierhez kapcsolódva és a legendás zeneszerző tiszteletére Pillanatkép Kálmán Imréről címmel kiállítás is nyílt a színház Különtermében, a tárlaton Kálmán Imre hagyatékának izgalmas darabjai láthatók. A kiállítást dr. Fülöp Péter igazgató nyitotta meg, aki az eseményen személyesen köszöntötte Kálmán Yvonne asszonyt, Kálmán Imre lányát. 

Yvonne asszony magyarországi látogatása alatt, elfogadva a színház meghívását, édesapja operettjének kaposvári bemutatóját is megtekintette.

A kiállítás megvalósításában a Budapesti Operettszínház engedélyével a Petőfi Irodalmi Múzeum és az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet szakemberei segítettek. A kiállítás kurátora: Csiszár Mirella. A tárlat október 3-ig lesz látható a nézők számára, akiket egy órával az előadások előtt várnak a komponista hagyatékából összeállított tárgyak és más meglepetések.

A főbb szerepekben Nyári Szilvia, Hunyadkürti György, Hüse Csaba, Zsíros Linda, Fándly Csaba/Bakos-Kiss Gábor mv., Szabó Nikolett, Nyári Oszkár és Sarkadi Kiss János láthatók. 

(A borítókép Memlaur Imre fotója)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.