A Toldi című animációs sorozat utolsó részeit vetíti ma este a Duna Televízió

Október 24-én, vasárnap este vetíti a Duna Televízió Jankovics Marcell utolsó mesterműve, a Toldi animációs sorozat kétrészes záróepizódját. Arany János Toldi Miklós legendáját feldolgozó elbeszélő művének nagyszabású animációs sorozata a finálé után a Médiaklikkre is felkerül, ahol ingyenesen megtekinthető lesz.

Magyar Nemzet
Forrás: MTVA2021. 10. 24. 13:31
Bakonyi Péter (b) és Mikulás Ferenc a Kecskemétfilm Kft. animációs stúdió ügyvezető igazgatója a Toldi animációs sorozat premierjének bejelentessén a Hungarikum Ligetben, Lakiteleken 2021. augusztus 13-án. Fotó: Újvári Sándor Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2017-es Arany János-emlékévben, az MTVA által meghirdetett pályázat eredményeképpen a Kecskeméti Rajzfilmstúdióban megszületett Toldi bemutatásával évtizedek után ismét nagyszabású animációs filmmel büszkélkedhet a hazai rajzfilmgyártás.

Az epizódokat szeptember 19-től, vasárnaponként 19.40-től láthatta a közönség a Duna Televízión. Az iskolai kötelező olvasmányok kiemelt darabját látványos és élvezetes módon tárta a közönség elé a közmédia főcsatornája Jankovics Marcell páratlan munkájának köszönhetően. Az adaptációt a szakma és a tévénézők is elismeréssel fogadták, sok családban értek véget a vasárnap esték a Toldi aktuális részeivel.

A magyar lovagi mondakör egyik legjelentősebb szereplőjének legendáját feldolgozó tévésorozat azonban ma befejező részéhez érkezik, amelyet a megszokott időben, 19.40-től vetít a Duna Televízió. A sorozat alkotói bíznak benne, hogy az új adaptáció befogadhatóbbá és érthetőbbé teszi Arany János klasszikus művét.

A Toldi epizódjai a mai, utolsó adás után a Médiaklikk.hu weboldalon is elérhetők lesznek.

Borítókép: A Toldi című animációs sorozat premierjének bejelentése. Fotó: MTI/Újvári Sándor

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.