Megújulhatnak a népi építészeti emléknek minősülő épületek

A magyar kormány által létrehozott Népi építészeti program veszélyeztetett, műemléki értéket képviselő vidéki épített örökségünk megóvására, megőrzésére, fenntartására nyújt vissza nem térítendő támogatást olyan helyileg vagy országosan védett épületek tulajdonosainak – szervezeteknek és magánszemélyeknek –, amelyek népi építészeti értéket képviselnek.

Magyar Nemzet
2022. 07. 19. 16:22
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Augusztus 1-jén nyílik a támogatási kérelmek benyújtásának újabb lehetősége.

A kérelmek a Népi építészeti program címen elérhető online felületen nyújthatók be 2022. szeptember 14-én éjfélig.

Ebben a támogatási kérelem benyújtási körben támogatás kérelmezhető szakmai előkészítésre és felújításra. 

A szakmai előkészítésre kapott támogatás az ingatlan felújításához szükséges szakmai előkészítő dokumentációk elkészítésére fordítható, míg a felújítási támogatást a szakmai előkészítő dokumentációkkal már rendelkező tulajdonosok vehetik igénybe az épület részleges vagy teljes felújítására.

A Népi építészeti programban az odaítélhető vissza nem térítendő támogatás összege szakmai előkészítésre minimum ötszázezer, maximum 1,5 millió forint, épületfelújításra minimum ötszázezer, maximum húszmillió forint.

További információ kérhető a [email protected] e-mail-címen, a támogatási kérelmekről és a programról pedig bővebben a Teleki László Alapítvány oldalán olvashatnak.

Borítókép: Felújított tájház (Forrás: Teleki László Alapítvány)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.