A varázsfuvolával turnézik Japánban az OPERA

Mozart daljátékát Szinetár Miklós 2014-es rendezésében mutatja be tizenkét állomásos turnéján október 28. és november 13. között a Magyar Állami Operaház 115 fős együttese. Az OPERA Zenekara ezt követően négy szimfonikus koncertet is ad japán zongoraművészek közreműködésével.

Magyar Nemzet
2022. 10. 28. 15:26
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tizenkét várost, köztük november 5-én és 6-án a japán fővárost, s annak legrangosabb színháztermét, a Tokyo Bunka Kaikant is érintő előadás-sorozat főbb szerepeiben Rost Andrea és Kriszta Kinga (Pamina), Ujvári Gergely és Mukk József (Tamino), Bodor Éva és Lucie Kanková (Az Éj királynője), Kovács István (Sarastro), Rezsnyák Róbert és Sándor Csaba (Papageno), Kiss Diána és Nagy Zsófia (Papagena), valamint Szerkován János (Monostatos) lépnek fel. Az OPERA Zenekart és Énekkart Kovács János és Tóth Sámuel Csaba vezényli. A társulat a bő két hét során fellép még többek közt Nagojában, Oszakában és Fukuokában is.

Pamina szerepében Rost Andrea lép színpadra. Fotó: Csibi Szilvia

A varázsfuvola előadásait követően a Magyar Állami Operaház Zenekara szokásához híven négy hangversenyt is ad, amelyek műsorain Beethoven VIII. szimfóniája és Mozart-zongoraversenyek is szerepelnek. 

A Mario Kosik és Kovács János által vezényelt estek szólistái Ingrid Fujiko Hemming – az idén 90 éves előadó legutóbb idén márciusban adott koncertet az Eiffel Műhelyházban – és Mami Hagiwara zongoraművészek.

Sarastro szerepében Kovács István. Fotó: Csibi Szilvia

A Magyar Állami Operaház 2001 óta sorrendben 11. japán turnéját valósítja meg Masayuki Kobayashi japán kulturális menedzser és Szinetár Miklós, az OPERA korábbi főigazgatójának együttműködése nyomán. Az együttes legutóbb 2017 őszén járt a felkelő nap országában Donizetti Lammermoori Lucia című operájával Szabó Máté 2016-os rendezésében, Edita Gruberová és Rost Andrea címszereplésével, valamint Szinetár Miklós A denevér című 2001-es operettrendezésével, ami annak idején a szigetországi vendégszerepléseket is útjára indította, és amiben legutóbb Miklósa Erika alakította Adélt.

Borítókép: Jelenet az Operaház A varázsfuvola-előadásából (Fotó: Csibi Szilvia)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.