Vidnyánszky Attila köszöntötte a Don Juan alkotógárdáját

A telt házas bemutatót követően a rendező és a társulat a Hollósi Frigyes Művészklubban gyűlt össze.

Magyar Nemzet
2023. 02. 09. 13:47
null
Fotó: Eori Szabo Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Nemzet írt róla, hogy A Mester és Margarita sikerrendezése után Molière Don Juan című komédiáját állította színre a Nemzeti Színházban Aleksandar Popovski, a Maribori Szlovén Nemzeti Színház művészeti vezetője. Molière darabja ebben a produkcióban több szokatlan szállal egészül ki annak érdekében, hogy korunkról is valljon, és gondolkodásra késztesse a nézőt.

A tegnap esti telt házas bemutatót követően Vidnyánszky Attila köszöntötte a rendezőt és a társulatot a Hollósi Frigyes Művészklubban.

Don Juan elbűvölő és inspiráló karakter, aki valóban nagyon sok szerzőt megihletett. A gátlástalan hódító figurája felkínálja magát a legkülönbözőbb értelmezéseknek… Molière komédiája tükröt mutatott saját korának, s eszerint Don Juan egyértelműen negatív hős, de ez a szöveg mégsem egysíkú

– mondta a rendező a darab kapcsán.

Borítókép forrása: Eöri Szabó Zsolt, Nemzeti Színház

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.