Van időd? – tudományos játék a színházi olimpián

A PlayOn! Budapest Nemzetközi Ifjúsági Színházi Fesztivál programjaként ismerhetik meg az érdeklődők a Van időd? című tudományos játékot a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színházban május 19-én 15 órától. Az előadás a 10. színházi olimpia részeként valósul meg.

Magyar Nemzet
Forrás: Szinhaz.org2023. 05. 12. 15:29
null
Fotó: PHILIP BRUNNADER
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A PlayOn! fesztiválra a történetmesélés és a nézői bevonódás új formáit kereső előadások érkeznek, amelyek mind az azonos című nemzetközi színházi projekt keretében jöttek létre. A digitalizáció és a tizenéveseknek szóló színház kapcsolatát kutató nemzetközi együttműködés olyan innovatív produkciók létrejöttében segédkezett, amelyekben az alkotók a klasszikus történetmesélést interaktív formákkal váltották fel, olyan digitális technológiák alkalmazásával, amelyek a fiatalok számára is széles körben ismertek. A PlayOn! május 19-ei előadása a Van időd? címet viseli, s nem más, mint egy érdekes tudományos játék gyereknyelven. Nele Neitzke rendezésében Isabella Campestrini működik közre. Az előadás német nyelven, angol és magyar felirattal láható, 10 éves kor felett ajánlott.

A gyerekkel való együttműködésre épül az előadás (Fotó: Philip Brunnader)


Miről szól a tudományos játék?

 

Alex biztosan elnézte az időt. Nincs más magyarázat arra, hogy miért nem jelenik meg az előadáson, általában annyira megbízható. Várni rá nem lehet, elvégre a közönség már megérkezett. Szóval mit lehet tenni? Az előadás kellékese készségesen segít elütni az időt, amíg Alex meg nem érkezik. 

De amikor végre sikerül kapcsolatba lépnie vele, a dolgok egész másképp alakulnak, mert úgy tűnik, hogy Alex bajba került. Ahhoz, hogy helyreálljon a rend, és Alex kiszabaduljon, a közönségnek és a színházi embereknek együtt kell működniük, és válaszolniuk kell az idővel kapcsolatos kérdésekre. 

A Johannes Kepler Egyetem Tudáscirkuszával, a Linzi Képzőművészeti Egyetem és a Felső-ausztriai Alkalmazott Tudományok Egyetemének hallgatóival együtt a Landestheater Linz ifjúsági színházi tanszéke olyan történetet hozott létre, amelyben az idővel kapcsolatos kérdésekre játékos és tudományos módon válaszolnak.

 

Programok, rekordok, riportok a Kultúrnemzet színházi olimpiai gyűjtőoldalán! Kattintson IDE

Borítókép: Van időd? (Fotó: Philip Brunnader)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.