22 díjat ítéltek oda az alkotóknak a VI. Magyar Speciális Független Filmszemlén

A Magyar Speciális Független Filmszemle az egyetlen olyan integrált filmes seregszemle Magyarországon, amelynek fókuszában kifejezetten a fogyatékossággal élők állnak. A szemlére évente várnak pályaműveket fogyatékossággal élőktől és a fogyatékossággal élőkről – közölték a szervezők pénteken az MTI-vel.

MTI
2020. 11. 20. 16:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendezvény célja, hogy biztosítsa a be- és megmutatkozási lehetőséget, a filmek által ráirányítsa a társadalom figyelmét erre a zárkózottnak tűnő, ugyanakkor nagyon sokszínű világra.

Mint írják, egyre több professzionális alkotás érkezik a filmszemlére, ilyen többek között a Nino bárkája családi film vagy A hívás című kisjátékfilm, melyeket a szakmai zsűri nagydíjakkal ismert el.

A színes versenyprogramban dokumentum- és játékfilmek, animációs és kísérleti alkotások is szerepeltek, melyek között többségében olyan témák kerültek előtérbe, mint a közösség és a család, a szabadság és a vírushelyzet okozta karanténban megélt időszak.

A szakmai zsűri 22 díjat ítélt oda speciális filmes, parafilmes és professzionális filmes versenyszekciókban az alkotóknak, ezek összértéke megközelíti a kétmillió forintot. Az ítészek között filmes, televíziós, gyógypedagógus, pszichológus szakemberek és egy fogyatékossággal élő speciális filmes alkotó foglalt helyet.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.