A Budapest Art Mentor program összefoglaló kiállítása az Ybl Budai Kreatív Házban

A Budapest Art Mentor program összefoglaló kiállítása Felfedezők 2.0 címmel csütörtökön nyílik meg Budapesten, az Ybl Budai Kreatív Házban, ahol tizenkét mentorált alkotásait láthatja a közönség.

Forrás: MTI2019. 08. 28. 9:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2017-ben indult Budapest Art Mentor program másodszor rendezi meg szemeszter végi összefoglaló kiállítását, amelynek zömét az elmúlt két év alkotásai adják, valamint minden művész bemutatja a kifejezetten a tárlatra szánt új munkáját is – olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban.

Mint írják, a művészek érdeklődési körét mind műfaji, mind témabeli többféleség jellemzi. Ábel Tamás az üveg, Majoros Áron pedig a szobrászat médiumán át vizsgálja a transzparencia, a fény és a színek aspektusait.

Balázs Nikolett és Klájó Adrián környezetük anyagainak felhasználásával sajátos világukat elevenítik meg, a peremlétről és az általa kapott vizuális örökségről mesélnek. Mézes Tünde is már meglévő tárgyakkal dolgozik, a kisajátítás és reprodukálás jelensége foglalkoztatja, míg Diósi Máté digitális és analóg fotográfiái aktuális, lokális és globális jelenségekre reflektálnak.

Fülöp Gergő sokszor monumentális képein és installációin a jelen bizonyosságainak megingatására törekszik, alkotásaiban párhuzamos valóságok feszülnek egymásnak. Gombos Andrea különféle technikákkal és anyagokkal kísérletezik, amelyekkel az individuum létét, annak szerepét értelmezi.

Horváth Ágnes saját generációjának a közösségi médiáról alkotott tapasztalatait, a magánéletre és nyilvánosságra gyakorolt hatásait sűríti különféle ellentétpárokba.

Mikola Tamás munkásságában központi szerepet játszanak a maszkok mint felvett társadalmi szerepek megtestesítői, míg Németh Marcell két és három dimenzió között egyensúlyozó fémlemezein ember alkotta tájak: autópályák, elektromos vezetékek, építészeti boltozatok bukkannak fel. Pál Katja festményein pedig magát a médiumot és annak a nézővel való kapcsolatát vizsgálja.

A Felfedezők 2.0 című tárlat szeptember 29-ig tart nyitva.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.