A FEBO a szlovák–magyar partnerkapcsolatokat erősíti

Szeptemberben még Kisvárdán és Egerben lesz FEBO, decemberben pedig Mosonmagyaróváron zárul a határok nélküli fesztiválsorozat, amely márciustól összesen nyolc a szlovák–magyar határ menti régióban található helyszínen valósul meg ingyenes koncertekkel és gasztronómiai programokkal.

Magyar Nemzet
2020. 09. 10. 10:58
null
Masni és Pocó bábelőadása lesz a vasárnapi ráadás Egerben Fotó: FEBO
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vírushelyzethez igazodva eddig négy szlovák – Dunaszerdahely, Fűr, Komárom és Nagymegyer – és egy magyar – Nagymaros – településen rendezték meg sikerrel a FEBO – Fesztivál határok nélkül kétnapos eseménysorozatot igényes koncertekkel és a helyi értékek bemutatása mentén összeállított gasztronómiai programelemekkel. Szeptember 11–12-én Kisvárdán, szeptember 18–20-án Egerben és végül Mosonmagyaróváron lesz a FEBO fesztivál záróakkordja december 4-5-én. Kisvárdán a pénteki nap bővelkedik az igényes koncertekben a város különböző helyszínein. A Coffe Tea Areában például a Varga Dávid–Reviczky Balázs duó – Frank Sinatrától Michael Bubléig előadását élvezhetik az érdeklődők. Szombaton a sétálóutcában felépített színpadon kora délután Mihályi Réka Fonogram-díjas énekes Masni és Pocó gyerekműsora, később pedig a Group’n’Swing és Éliás Gyula Jr. koncertjei várják a közönséget. Kora délután helyi fellépők szórakoztatják a nagyérdeműt, többek között a Kisvárdai Csellózenekar – Filmzenék csellóra hangolva műsorával.

A Group’N’Swing is fellép a kisvárdai sétálóutcában felépített színpadon
Fotó: FEBO

Egerben jövő pénteken a bor és a zene találkozását ünnepelik a FEBO-n. A Petrény Pincészet, a Tóth Ferenc Pincészet, a Besenyei Borház, a Greg-Vin és az Édeskert étterem ad helyet a jobbnál jobb koncerteknek. Fellép többek között a Jambalaya duó, a Hajdu Klára & Szakonyi Milán duó, valamint Sapszon Orsolya és Cseke Gábor. Szombaton itt is felépül a nagyszínpad, ahol 16 órától a Mesekocsi Színház várja a gyerekeket, este pedig a Group’n’Swing és Éliás Gyula Jr. lép fel. Vasárnap 11 órától még egy extra gyerekkoncerttel kedveskednek a szervezők: Masni és Pocó bábos előadásával.

Masni és Pocó bábelőadása lesz a vasárnapi ráadás Egerben
Fotó: FEBO

Az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásából megvalósuló rendezvények célja, hogy ingyenes zenei és gasztronómiai programokon keresztül erősítsék a szlovák–magyar határ menti régiók turisztikai vonzerejét és a két ország közötti regionális partnerkapcsolatot. – Örülök neki, hogy a megfelelő óvintézkedések és létszámszabályozás mellett ebben a helyzetben is teret tudtunk adni a magas kulturális értékek mentén történő szórakozásnak – nyilatkozza Romhányi Áron, a fesztivál produkciós igazgatója, Arany Zsiráf-, Fonogram- és eMeRTon-díjas magyar zongorista, Artisjus-díjas zeneszerző. További információk a fesztivál honlapján találhatók.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.