A Hagyományok Házában mutatja be tánchagyományait a mezőségi Visa

A mezőségi Visa falu tánchagyományait ismerhetik meg az érdeklődők február 9-én, szombaton a Hagyományok Házában.

Forrás: MTI2019. 02. 06. 8:58
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A belső-mezőségi település tánckultúrája a nagyközönség számára még kevésbé ismert, viszont annál érdekesebb, hiszen a páros és férfitáncok régies stílusjegyekkel élnek még ma is a helyi, idős mesterek között – olvasható a Hagyományok Háza MTI-hez eljutatott közleményében.

Szombaton napközben mesterkurzuson lehet alaposabban elsajátítani a visai táncokat, majd az Almárium sorozat gálaműsora következik, amelyen a falu nagy öregjei régi bálokról, szokásokról, táncalkalmakról fognak mesélni.

A meghívott visaiak mellett a Bartók táncegyüttes néhány táncosa mutatja majd be a település táncait, köztük a „négyest”, a „lassú cigánytáncot” és az úgynevezett „korcsost” is. Este táncházzal és visai bállal is várják a közönséget – írják.

A közlemény kitér arra is: a Hagyományok Háza minden szombaton táncházzal várja a közönséget, az alkalmakra rendszeresen érkeznek, javarészt a határon túlról helyi adatközlő zenészek, táncosok és énekesek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.