A Kákics zenekar ünnepi koncertet ad Rómában

A Hajts kocsisom szép hazámon, Nagy-Magyarországon át! című, teljes Kárpát-medencét bemutató műsor várja az érdeklődőket. 

Magyar Nemzet
2021. 05. 31. 17:15
null
A Kákics zenekar Fotó: Collegium Hungaricum Róma
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nemzeti összetartozás napja alkalmából 2021. június 3-án, csütörtökön 19.00-kor a Falconieri-palota Liszt termében ad ünnepi koncertet a Kákics zenekar. Az est a Nemzeti Kulturális Alap Hamvas Béla-program segítségével valósul meg, az érdeklődőket a Hajts kocsisom szép hazámon, Nagy-Magyarországon át! című, teljes Kárpát-medencét bemutató műsor várja.

Az 1997-ben Székesfehérváron alakult Kákics zenekar a hazai és európai műsoraik mellett távolabbi, ecuadori, perui és indiai vendégszerepléseket tudhat maga mögött. Táncházuk, amelyben moldvai, gyimesi és felcsíki táncokat kísérnek, 14. éve működik havi rendszerességgel. A dalokat általában a gyűjtési területükön ismert hangszerekkel kísérik, amelyek között előszeretettel használnak méltatlanul háttérbe szorult régi magyar paraszti hangszereket is.

A Kákics zenekar a magyar parasztság régen letűnt világába vezeti be a közönséget
Fotó: Collegium Hungaricum Róma

Repertoárjuk is ennek köszönhetően sokszínű, amelyben a mezőföldi, somogyi és moldvai zenék mellett palóc, rábaközi, gyimesi, székelyföldi, mezőségi és dél-alföldi dallamok is helyet kapnak – a magyar parasztság régen letűnt világába vezetik be a közönséget.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=HATD4qbSr10[/embed]

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.