A lenyugvó nap háza: meghalt a The Animals gitárosa

A 77 éves korában elhunyt gitárosnak minden idők egyik legismertebb gitárdallamát köszönhetjük.

Magyar Nemzet
2021. 01. 31. 11:11
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

77 éves korában meghalt Hilton Valentine, a The Animals gitárosa.

Hilton Valentine az 1960-as évek egyik nagy sztárja volt, az ő nevéhez fűződik a korszak egyik leghíresebb dallama. Az angol zenekar a csúcsra 1964-ben hágott a The House of The Rising Sun (A felkelő nap háza) dallal, ami az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban is a slágerlisták élére került.

Hilton Valentine 1963-ban alapító tagja volt a The Animalsnak, és összesen hat számmal kerültek be a brit slágerlistán a legjobb tízbe. A zenekar 1966-os feloszlása után Valentine szólókarrierbe kezdett, de ott volt, amikor néhány turné erejéig összeállt a banda. Az utóbbi években a Skiffledogban zenélt.

A dal népszerűségét az bizonyítja, hogy mindmáig rengetegen dolgozták fel. Erre az egyik legjobb példa az ófrancia nyelvű bárdfeldolgozás. Vetekedik az eredetivel.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.