A magyar zenei élet ünnepe

A világban kialakult helyzet ellenére nem marad el a Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége (Mahasz) által közel három évtizede minden évben odaítélt szakmai díjak kiosztása.

Munkatársunktól
2020. 03. 19. 14:37
Herczku Ágnes
A tavalyi Fonogram-napon Herczju Ágnes Fotó: Balázs Attila Forrás: Fonogram
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világban kialakult helyzet ellenére nem marad el a Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége (Mahasz) által közel három évtizede minden évben odaítélt szakmai díjak kiosztása. Április elején a Fonogram-napon fog kiderülni, hogy kik nyerik 2020-ban a magyar zenei élet rangos elismerését, a 18+1 kategóriában odaítélt Fonogram – Magyar Zenei Díjat. A Fonogram-nap egy interaktív műsorfolyam lesz, amelyen az egyes zenei kategóriák győzteseire online videók formájában derül fény. A Fonogram-nap pontos ideje még nem ismert, de aki követi a Fonogram Facebook-oldalát vagy Instagram-profilját, az első kézből értesülhet róla. A Mahasz a hivatalos magyar slágerlistákat minden héten publikáló Slágerlista.hu csapatával közösen állította össze a tavalyi év népszerű dalai­ból azt negyvenes listát amelyből a zenekedvelők kiválaszthatják a kedvencüket Azévslágere.slágerlista.hu oldalon. A nyereményjátékkal egybekötött szavazás győztese kapja a +1, vagyis a 19. kategória, az Év hangfelvétele Fonogram-díjat.

A 26 tagú szakmai zsűri az első körös szavazás során több mint nyolcszáz nevezés közül választotta ki 18 különböző zenei mezőnyben a mainstream pop-rocktól az alternatív műfajokon át az egészen speciális kategóriákig – mint a gyerekzene, a népi és világzene (képünkön Herczku Ági, a kategória egyik jelöltje) vagy éppen a jazz – azt az öt (holtverseny esetén hat) jelöltet, akik közül a második fordulót ­követően kikerülnek a nyertesek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.