A MANK oldalain a fotóművészeté a főszerep májusban

Egy egész hónapon át kiemelten foglalkoznak a fiatal fotográfusok bemutatásával és a kortárs magyar fotóművészet kiemelkedő alakjaival a MANK oldalain. Szürreál és absztrakt – zsebben hordott művészet címmel új online, fotóművészeti kiállítás nyílik a társaság honlapján a MANK fotóművészeti tagozata szervezésében. A szerdától megtekinthető kiállításon 27 alkotó tesz arra kísérletet, hogy a zsebünkben lévő kis eszközzel tárja a nézők elé világunkat.

Magyar Nemzet
2021. 05. 11. 18:59
null
A MANK épületei Forrás: MANK
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fotóművészeté a főszerep a Magyar Alkotóművészeti és Nonprofit Kft. (MANK) oldalain májusban. Ahogy a MANK közleményében olvasható májusban több, a társaság által készített tartalomban is visszaköszön a fotózás. Az érdeklődők az Ilyet én is tudok?! című podcast, a Művészet és Gazdaság nevű rovat, valamint a Műterembejáró cikksorozat legújabb részeiben is találkozhatnak a művészet ezen ágával.

A MANK épületei
Fotó: MANK

A MANK Ilyet én is tudok?! podcastsorozatának soron következő adásában két fotóművésszel, Vékás Magdolnával és Urbán Ádámmal, valamit Borbély Lászlóval, a budapesti ArtPhoto Galéria vezetőjével beszélget a műsorvezető. Az interjúból kiderül többek között, hogy képes lehet-e bárki fényképet készíteni, hogyan változnak a fotóművészeti trendek és hogy mi a különbség egy telefonnal vagy egy analóg kamerával készült fotó között.

A nemzetközi színtereken a művészfotók értékesítése jelenleg az egyik legfiatalabb, ugyanakkor a legnagyobb növekedést produkáló szegmens, ezért a Művészet és Gazdaság rovatban a fotóművészet műtárgypiaca ismerhető meg. A fotográfiai műtárgypiac rejtelmeibe Borbély László vezeti be az olvasókat, mesélve a napjainkban alakuló piaci folyamatokról és az ágazat sajátosságairól is.

A Műterembejáró című képes interjúsorozatban idáig tíz alkalommal mutatták be műtermeiket az alkotóművészek. A legújabb részben Benkő Imre fotográfus mutatja meg fotóműhelyét, miközben közelebbről is megismerhető a művész, aki idén fotóriporteri életműdíjban is részesült.

Szürreál és absztrakt – zsebben hordott művészet címmel új online, fotóművészeti kiállítás nyílik a társaság honlapján a MANK fotóművészeti tagozata szervezésében. A szerdától megtekinthető kiállításon 27 alkotó tesz arra kísérletet, hogy a zsebünkben lévő kis eszközzel tárja a nézők elé világunkat.

Bővebb információ itt található.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.