A Nemzeti Színházban rendezik a Versünnep versmondóverseny döntőjét

Forrás: MTI2019. 04. 05. 20:46
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzeti Színház Gobbi Hilda termében jövő vasárnap rendezik meg a Versünnep versmondóverseny döntőjét. Az utolsó elődöntőt pénteken Csíkszeredán tartják.

Miután Budapesten három napon keresztül több mint 60 hivatásos előadóművész és színész állt pódiumra a továbbjutásért, pénteken Csíkszereda ad otthont a már évtizedes hagyománnyal rendelkező verseny utolsó elődöntőjének – közölték a szervezők az MTI-vel.

A Versünnep idei, 14. évében a tavaly elhunyt Kányádi Sándor születésének 90. évfordulójára, Örkény István halálának 40. évfordulójára, a fiatalon elhunyt Nagy Gáspár születésének 70. évfordulójára és Ady Endre halálának 100. évfordulójára emlékeznek, továbbá Petőfi Sándor halálának 170. évfordulója alkalmából a költő szerelmi költészetét is beemelték a kiírásba.

A hivatásos színészek, előadóművészek és zenészek közül negyvenketten mondanak verset, tizenkilencen pedig zenés produkcióval pályáztak. Hozzájuk csatlakozik még alkotásaival két slammer, valamint hét képzőművész is.

Az elődöntők Budapesten a Hungarikum Pódiumbon zajlottak, ahol három napon keresztül a jelentkezők többsége már előadta produkcióját a zsűri és az érdeklődők előtt.

Az elhangzó műveket bíráló zsűri tagjai országos hírű művészek, akik idén a produkciók után röviden értékelik is azokat. A zsűriben Hűvösvölgyi Ildikó, Kolti Helga, Papp János és Rubold Ödön színművészek, Sződy Szilárd dramaturg és rendező, valamint Weinberger Attila zeneszerző foglal helyet. A zsűri elnöke Szőcs Géza költő.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.