A Petőfi-kultusz alakváltozásairól nyílik kiállítás a PIM-ben

A Petőfi-kultusz alakváltozásairól nyílik kiállítás a Petőfi Irodalmi Múzeumban (PIM), Budapesten – hangzott el az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

Forrás: MTI2019. 10. 25. 19:07
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kalla Zsuzsa, a kiállítás kurátora kiemelte: a kamaratárlat egy különleges, kísérleti kiállítás, amely – szemben a PIM nemrég felújított, számos interaktív eszközt, multimédiás pontot is felvonultató, Petőfi Sándorról szóló állandó kiállításával – kizárólag műtárgyakkal próbál meg hatni a látogatóra. A kiállítás anyaga képzőművészeti alkotásokból, festményekből, szobrokból, grafikákból, díszkiadásokból és alkalmi kiadványokból, emlékbeszédekből áll össze, amelyek közül sokat még sosem láthatott a közönség.

A formabontó kiállítás négy kiemelt évfordulóra (1899, 1923, 1949, 1973) fókuszál, és azt mutatja meg, hogyan ünnepelte a költőt a magyar társadalom különböző időszakokban – fűzte hozzá.

A Bolyongó üstökös – A Petőfi-kultusz alakváltozatai című tárlat október 29-től májusig tart nyitva.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.