A Piramis nagy bulija újratöltve

A monstre megméretés után szinte napra pontosan negyven esztendővel ismét a budai Vár egykori kultikus helyszínén koncertezik az épp egy évtizede feléledt Piramis együttes. A Budai Ifjúsági Park azóta Várkert Bazár néven született újjá, a zenekar tagjai is jórészt kicserélődtek, közülük ketten is az égi színpadon muzsikálnak. Az itt maradottak a Volt egyszer egy Ifipark… előadás-sorozaton rekonstruálják a feledhetetlen koncertélményt.

2019. 09. 19. 6:55
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amikor 1979. szeptember 23-án a nagy ötös az Ifipark színpadára állt, talán ők sem gondolták, hogy A nagy buli néven elhíresült Piramis-megméretés a rajongók egyik legnagyobb koncertélményeként vonul majd be a magyar rocktörténelembe.

A zenészekre kétségkívül ösztönzőleg hathatott az a tudat, hogy minden egyes hangot rögzítenek, majd bakelitbarázdákba préselnek, hogy a népszerűsége csúcsán trónoló alakulat negyedik nagylemezét is kézbe vehessék az akkor fősodorbeli műfaj szerelmesei.

Som Lajos, Révész Sándor, Závodi János, Gallai Péter, valamint Köves „Pinyó” Miklós mintegy tízezres közönség előtt mutatta be jól ismert, többek között a Szabadnak születtem, az Ajándék, a Becsület, valamint az ez alkalomra írt A szerelem ördöge vagy a Csak néhány jó szó című dalait, amelyeket a fanatikus rajongótábor hatalmas ovációval, féktelen tombolással fogadott.

A 2009-ben újjáalakult csapat Závodi János, Köves Miklós és Gallai Péter őstagok mellett Vörös Gábor basszusgitárossal, valamint Nyemcsók János „Csoki” énekessel kiegészülve vágott bele a zenekar örökségének továbbvitelébe. Az emblematikus dalok ereje, a zenei alázat és az elhivatottság megtette hatását. Útjukat országszerte és határainkon túl zajos sikerek kísérték.

A szombaton 20 órától kezdődő Piramis – A nagy buli 2.0 címmel beharangozott koncert a négy évtizeddel korábbi megméretést kívánja megismételni a Várkert Bazár Öntőház udvarában: ugyanazon dalokat – persze a mai technikai lehetőségekkel megszólaltatva – ugyanazzal a lelkesedéssel nyújtják át a többgenerációs közönségnek, bízva abban, hogy viszonzásképpen ők is a lemezen megörökített hangorkánnal jutalmazzák a zenészeket.

Gallai Péter a Piramis zeneszerző-billentyűse, a zenekar örökös tagja szeptember 16-án, Som Lajost követve, az égi zenekarba távozott. Az egykori Ifiparkban értük is szól majd a dal.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.