A Recirquel produkciójával zárul a Müpa Home közvetítéssorozata

Június 28-án 19 órától első alkalommal online is bemutatják a Recirquel nagysikerű, Cirkusz az Éjszakában című előadását a Müpa Home programjának keretében. A Vági Bence rendezte újcirkusz-produkció egyben a „Világsztárok az otthonában” online közvetítéssorozat záró előadása is lesz.

Magyar Nemzet
2020. 06. 24. 16:08
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2013-ban debütált Cirkusz az éjszakábant az elmúlt években számos európai országban és a tengerentúlon, többek közt a világhírű Cirque du Soleil montreáli központjában is bemutatták. Az előadás a Recirquel első produkciója, amely az emberiség régóta áhított vágyát, a repülés tudományának elsajátítását állítja a középpontba. Az előadás címe szimbolikusan arra utal, hogy a Magyarországon már-már feledésbe merült cirkuszművészetet előhívja, és ismét a rangjának megfelelő helyre emelje. A klasszikus artistatechnika mellett fontos szerepet foglal el a tánc- és a színészmesterség, valamint a látványvilág és az egyedileg komponált élőzene. A sajátos kelet-európai cirkuszi műfaj zenei világát Sárik Péter zongoraművész, zeneszerző alkotta meg. A produkcióról a Cirque Du Soleil kőszínházának igazgatója, Stéphanie Lavoie azt mondta: „A Recirquel előadása nem hagyományos cirkusz, hanem egy igazi kortárs műfaj, amit nagyon jó volt felfedezni”. A produkciót eddig több mint száz alkalommal mutatták be, s az elmúlt években a legnevesebb nemzetközi kulturális intézmények rendszeres vendége lett: Magyarország mellett többek között színpadra állították Szerbiában, Franciaországban, Kanadában és Olaszországban is. Az előadást 1500 produkció közül beválogatták a világ legnagyobb előadó-művészeti seregszemléje, a montreali CINARS hivatalos programjába.

A Cirkusz az éjszakában június 28-án 19 órától első alkalommal látható teljes egészében online. A Müpa Home közvetítéssorozata keretében korábban a társulat A meztelen bohóc című produkcióját is bemutatták már. A Recirquel előadásai a tervek szerint ősztől élőben is visszatérnek a Müpa színpadára, sőt a társulat ősszel új bemutatóra is készül: a Solus Amor című cirque danse produkció premierje a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztiválon lesz, 2020 októberében.

Az esemény Facebook-oldala: https://www.facebook.com/events/260862905138336/

A közvetítést a következő felületeken lehet elérni: http://www.mupa.hu, http://www.facebook.com/MupaBudapest, https://www.youtube.com/user/mupabudapest

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.