A Várkert Bazár ingyenes hozzáférhetőséggel ünnepli a magyar kultúra napját

Január 22-én egy napig ingyenesen tekinthető meg egy korábbi Nagy Magyar Versek-est és Gryllus Dániel 70. születésnapi koncertje.

Magyar Nemzet
2021. 01. 21. 12:30
null
A koncerten hallható a nemrég komponált Biblia feldolgozás Fotó: Karasz Forrás: Várkert Bazár
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ENEMVÉ, azaz Nagy Magyar Versek előadásán világirodalmi klasszikusok szólalnak meg magyarul, több hangon. Többek között Ady Endre, Térey János, Weöres Sándor, Varró Dániel, Petőfi Sándor, Nemes Nagy Ágnes, Kovács András Ferenc, Tandori Dezső, Pilinszky János, József Attila, Kányádi Sándor és Csoóri Sándor műveiből olvasnak fel ismert művészek. Az eseményen közreműködik Petrik Andrea, Tompos Kátya és Vecsei H. Miklós színművész, Járai Márk zenész, Seres Tamás szerkesztő-rendező, Ugron Zsolna író.

Jeles művek jeles előadók tolmácsolásában
Fotó: Várkert Bazár

A produkció itt tekinthető meg.

A Gryllus70 előadásán a Kaláka együttes alapítójáé, Gryllus Dánielé a főszerep. Az est első részében a két éve született bibliai lemez, második részében pedig az 1980-as évek közepén íródott dalsorozat hangzik el egyedi hangszerelésben. Az eseményen közreműködik Apáti Ádám, Becze Gábor, Huszák Zsolt és Pintér Zsolt.

A koncerten hallható a nemrég komponált Biblia-feldolgozás
Fotó: Várkert Bazár

A koncert itt tekinthető meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.