Amerikai minisorozat készül a Tiszta szívvel című magyar filmből

A 2016-ban bemutatott Tiszta szívvel akcióvígjáték egy kerekesszékes bandáról szól. A történetben két mozgássérült fiatal barátságot köt egy vagány kerekesszékes bérgyilkossal.

Magyar Nemzet
2020. 03. 11. 12:36
null
Be akarják mutatni, mire képesek a mozgássérültek Forrás: Company Hungary
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Minisorozatot fejleszt Till Attila Tiszta szívvel című filmjéből Noah Wyle, a Vészhelyzet-széria Carter doktorának produkciós cége, a Slippery Moon Productions, a Warner Bros. TV-vel közösen. Noah Wyle elmondta: olyan műsort akarnak készíteni, amilyen még nem volt látható tévében, át akarják formálni a jelenlegi felfogást arról, mi mindenre képesek a mozgássérültek.

A 2016-ban bemutatott Tiszta szívvel akcióvígjáték egy kerekesszékes bandáról szól. A történetben két mozgássérült fiatal barátságot köt egy vagány kerekesszékes bérgyilkossal. A film alapkérdése, hogy nagyobb bűn-e elhagyni egy fogyatékkal született gyereket, vagy bérgyilkosként mocskos gengsztereket kivégezni. Az akcióval teli történet középpontjában lévő húszéves fiú, a barátja és egy volt tűzoltó mindennél jobban attól retteg, hogy feleslegesek a társadalomnak. Amikor kiderül, hogy az alvilágnak is azok, akkor igazán megvadulnak. Till Attila filmjének a főbb szerepeit Thuróczy Szabolcs, Fekete Ádám, Balsai Móni és Fenyvesi Zoltán alakította.

Be akarják mutatni, mire képesek a mozgássérültek
Fotó: Company Hungary

A 2017-ben a legjobb külföldi film kategóriában Oscar-díjra nevezett Tiszta szívvel számos fesztiváldíjat nyert világszerte, többek között a szaloníki szemlén, a franciaországi Arras filmfesztiválon vagy a cottbusi fesztiválon. A filmre már korábban felfigyeltek Amerikában, a 2016-os chicagói nemzetközi filmfesztiválon elnyerte a Chicago Sun Times filmkritikusáról elnevezett Roger Ebert-díjat.

Két-három éve Noah Wyle felvette a kapcsolatot a film producerével, Stalter Judittal az adaptációval kapcsolatban, azóta folyik a közös munka és a különböző jogi egyeztetések.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.