Anna Karenina és operett primadonnák a Budai Szabadtéri Színház színpadán

Június 4. és augusztus 28. között ősbemutatók, premierek, előadások, lemezbemutató és jubileumi koncertek váltják egymást a Budai Szabadtéri Színház igencsak színes nyári kínálatban. Az egykori csillebérci gyermektábor területén három éve megnyitott erdei színházban minden korosztály megtalálja a számára legizgalmasabb programot.

Magyar Nemzet
2021. 03. 28. 20:30
null
Szerelem és önsorsrontás – a szenvedély hurrikánként pusztít az Anna Kareninában Fotó: MTI/Krizsán Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jelenleg még kedvezőtlen hírek ellenére is nagy reményekkel és lelkesedéssel állt neki a Budai Szabadtéri Színház vezetősége összeállítani az idei nyári szezon műsortervét, amely az elmúlt pár évet is túlszárnyalva, új műfajokat is műsorra tűzve szinte minden korosztály számára kínál érdekes és értékes művészi tartalmakat – olvasható a lapunkhoz eljuttatott közleményben.

Június 4-én egy trianoni megemlékezéssel összekötött koncerttel indítják a nyarat, amelyet június 5-én Zséda Életben maradni című új nagylemezének bemutatója követ. A nyár folyamán koncertet ad továbbá Malek Andrea, a Beatrice, az R-GO, Nagy Szilárd és Ragány Misa, Király Viktor, Gergely Róbert, a 100 Tagú Cigányzenekar, valamint az EDDA. Ám a színházi programok is igazi meglepetéseket tartogatnak, hiszen újra látható lesz a Made in Hungária, a Győri Balett elhozza az Anna Kareninát, a Budapesti Showszínház a Képzelt Riport Szimfonikus szuperkoncertjét és a látványos The Abba Show-ját is, amely egyben a produkció ősbemutatója is lesz. Megnézhetjük a Kőműves Kelemen rockballadát, Szarvasról érkezik a Twist Olivér és az Imádok férjhez menni. A HeArt Társulat előadásában a Pofára eséseim története című vígjáték premierjét láthatjuk. A Pesti Művész Színház pedig Botrány az Operában, a Hatan pizsamában és a Lili bárónő előadásokat állítja színpadra.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=pFpl4dyrpq8&t=2s[/embed]

Izgalmas programnak ígérkezik a Robin Hood című musical, amelyet a margitszigeti premier óta nem mutattak be eredeti jelmezekkel és díszletekkel együtt. Mindemellett egy igazi operett ritkaságot is láthatunk, a Primadonnák éjszakáján közösen lép fel hat kitűnő operett primadonna – ilyen még talán soha nem is volt a hazai operett történetében. A már-már hagyománnyá vált Hullócsillagok éjszakáján idén augusztus 13–14. napján vehetünk részt, épp akkor, amikor a Perseidák meteorraja áthalad a nyári égbolton.

A Budai Szabadtéri Színház különleges hangulatával, egyedi atmoszférájával, erdei környezetével, valamint megfizethető jegyáraival lopta be magát a színház- és koncertkedvelők szívébe. A három éve megnyitott teátrumnak már valódi rajongótábora van, így számukra kedvező bérletkonstrukciókat is kínálnak. Jegyek a jegyexpress.hu oldalon érhetők el, a teljes kínálattal és leírásokkal együtt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.