Anton Molnár a Pesti Vigadóban állított ki

Az Egyszerre minden című kiállításon az érdeklődők megismerhetik a Franciaországban élő magyar festőművész gyermekkori rajzait, diplomamunkáját, legújabb olajképeit, az ezredfordulót és a 21. század hangulatát idéző festményeit is.

Magyar Nemzet
2020. 08. 27. 21:14
null
Anton Molnár
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Molnár Antal 1957-ben született Budapesten, 1988-ban hagyta el Magyarországot, első hazai kiállítása 2002-ben volt. A mostani tárlat túlmutat ezen az időszakon, hiszen bemutatja a művész gyermek- és ifjúkori rajzait is, melyek közül az elsőt kétévesen készítette. A kiállított olajképek viszont az elmúlt egy évben készültek – hangsúlyozta a megnyitón Rockenbauer Zoltán művészettörténész, a kiállítás kurátora.

Hozzátette, hogy Anton Molnárról a többségnek a hiperrealizmus, a pop-art és a 21. századi street art jut eszébe, azonban művészetére jelentősen hatott a barokk, a manierizmus és az impresszionizmus is. A mostani kiállításon a festő sok magyar vonatkozású képe, többek között a Kádár-rendszerrel szembeni lázadást megjelenítő alkotásai és világ körüli, például polinéziai utazásainak emlékei is láthatók.

Anton Molnár művészetére jelentősen hatott az impresszionizmus is
Fotó: Havran Zoltán

A Képzőművészeti Főiskola elvégzése (1983) után Anton Molnár lemezborítókat tervezett Szörényi Leventének, Bródy Jánosnak, Fenyő Miklósnak, Szikora Róbertnek és a KFT zenekarnak. Fotózta Tina Turnert és a Dire Straits együttest budapesti koncertjükön.

A kiállítás szeptember 13-ig látható a Pesti Vigadóban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.