Áprilisban is online tárlatvezetések a Nemzeti Múzeumban

A virtuális térben ismerkedhetnek az érdeklődők a magyar történelemmel, a Nemzeti Múzeum egyedülálló gyűjteményein keresztül, természetesen ingyen.

Magyar Nemzet
2021. 04. 01. 16:30
null
Magyar Nemzeti Múzeum Forrás: MNM
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

edezzük fel a koronázási palástot, nézzük meg a legszebb aranykincseket vagy vessünk egy pillantást a leghíresebb zeneszerzők hangszereire! Mindezt egyetlen óra alatt. Az online tárlatvezetés első elérhető időpontja: április 7. (szerda), 17.00 óra.

Online tárlatvezetés a Seuso-kincs – Pannónia fénye című kiállításon. A tárlat tárgyi anyaga felhívja a figyelmet a kincs birodalmi és pannóniai összefüggéseire, közvetíti a kései Római Birodalom elitjének mentalitását, arisztokratikus életformáját és önmagáról alkotott képét s azt a folyamatot, amelynek során a korabeli birodalmi elit kereszténnyé lett. A kiállítás a leletegyüttes művészi értéke mellett a római korban képviselt értékével is foglalkozik, azaz segít meghatározni egykori tulajdonosának a társadalomban elfoglalt helyét, pozicionálja a késő római nemesfém tárgyakat tartalmazó kincsleletek sorában a Seuso-kincset és hangsúlyozza annak jelentőségét. Az online tárlatvezetés első elérhető időpontja: április 8. (csütörtök), 17.00 óra.

A Török kor – Mesés kincsek, finom fűszerek, selymes ruhák, izgalmas párviadalok… címet viselő kiállítást így ajánlja a múzeum: „Ismerje meg a végek életét, a korszakot irányító, nagy hatalmú személyeket és a fordulatos eseményeket az online tárlatvezetés alkalmával. A tárlatvezető a mohácsi csatától egészen Buda visszafoglalásáig kalauzolja az érdeklődőket az online térben.” Az online tárlatvezetés a következő időpontban valósul meg: április 21. (szerda), 17.00 óra.

Magyarország története a 19. században. Hogyan alakult a Magyar Királyság sorsa a nemzetállamok születésének tavaszán?

Ismerjük meg a reformkor nagyjait, a márciusi ifjakat, kövessük végig kiegyezésüket a hatalommal, és fedezzük fel a dualizmus mindennapjait! Online tárlatvezetés a reformkortól az I. világháború kitöréséig. Időpontja: április 13. (kedd), 17.00 óra.

A Magyar Nemzeti Múzeum állandó kiállítóhelye az 1944 végétől a Szovjetunióba tömegesen kényszermunkára elhurcolt nők és férfiak számára állít emléket. A Pokol bugyrai… ,,Málenkij robot” – Kényszermunka a Szovjetunióban kiállítást egy különleges online alkalmazás segítségével teszik elérhetővé, bejárhatóvá és megérthetővé. A látogatókat úgy vezetik végig a Málenkij robot emlékhely kamráin, mintha valóban a tárlatot járnák végig. Az online tárlatvezetés első elérhető időpontja: április 7. (szerda), 17.30 kezdettel.

Fotó: Magyar Nemzeti Múzeum

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.