Ásványfesztivált rendez szombaton a Miskolci Egyetemen

Ásványokat, drágaköveket és ősmaradványokat is megtekinthetnek az érdeklődők szombaton és vasárnap a Miskolci Nemzetközi Ásványfesztiválon, amelyet a Miskolci Egyetemen rendeznek meg.

Forrás: MTI2019. 03. 08. 22:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szervezők – az egyetem műszaki földtudományi kara, a Herman Ottó Múzeum Ásványtára és a University Sportmarketing Kft. – közlése szerint Közép-Európa egyik legjelentősebb ásványfesztiválján több mint száz hazai és külföldi kiállító 300 asztalon mutatja be a természet élettelen csodáit. Emellett feldolgozott formában is számos asztalnál láthatnak majd szebbnél szebb ásványokat és kőzeteket a látogatók.

Idén is különleges ásványbemutatók, ismeretterjesztő programok, földtudományi játszóház, kiállítások, előadások és ásványkülönlegességek színesítik a rendezvényt.

Külön előadáson mutatják be a Pécs-Vasason felfedezett és néhány napja elfogadott új ásványt, amely Koller Gábor ásványgyűjtőről, az ásvány felfedezőjéről, az ásványfesztivál rendszeres kiállítójáról a Kollerit nevet kapta. Ezt a kristályszerkezeti és kémiai szempontból unikális ammónium-vas-szulfit ásványt hazai és osztrák kutatók együttes munkájával sikerült igazolni. Ennek egy példányát fénymikroszkóp alatt bárki megtekintheti a rendezvényen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.