Átadták a Kaszás Attila-díjat

Magyar Nemzet
2019. 08. 31. 12:59
null
Fotó: BachPekaryMate
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orosz Ákos színművész, a Vígszínház társulatának tagja kapta a Kaszás Attila-díjat, amelyet az országos színházi évadnyitó gálán adtak át tegnap a Pesti Magyar Színházban.

A tizenkettedik alkalommal átadott díj a magyar nyelven játszó színművészek szakmai és emberi elismerésén túl Kaszás Attila színművész szellemi hagyatékának ápolását is szolgálja.

Fotó: Bach Máté

Odaítélésekor a jelölt művészeti teljesítményén túl a társulatban vállalt közösségépítő szerepét is értékelik.

A szavazási eljárás utolsó fordulójába Orosz Ákos mellett Harsányi Attila, a Miskolci Nemzeti Színház és az Aradi Kamaraszínház művésze, valamint Király Attila, a tatabányai Jászai Mari Színház és a Szkéné Színház művésze jutott. A díjat a legtöbb közönségszavazatot kapó művész vehette át.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.