Aukciós rekordot döntött Jeff Koons szobra a Christie's árverésén

Jeff Koons amerikai képzőművész Rabbit (Nyúl) nevű szobra 91,1 millió dollárért kelt el szerdán a Christie's New York-i árverésén, élő képzőművész alkotásáért ilyen magas összeget még soha nem fizettek árverésen – közölte az aukciósház.

Forrás: MTI2019. 05. 16. 22:05
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pop art művész 1986-ban készítette a 104 centiméter magas szobrot, amelyet a 20. századi képzőművészet egyik legnevesebb alkotásának tartanak. A szakértők legkevesebb 50 millió dollárra becsülték az árát az aukció előtt. Koons három ilyen szobrot készített 1986-ban.

Élő képzőművész eddig aukciós rekordját a brit David Hockney tartotta, akinek a Portrait of an Artist című festménye 90,3 millió dollárért kelt el a Christie's novemberi árverésén.

Koons szobra a 2017-ben elhunyt amerikai könyv- és lapkiadó, Samuel Irwing Newhouse gyűjteményében volt.

A The New York Times című amerikai napilap úgy tudja, hogy Robert U. Mnuchin műkereskedő, Steven Mnuchin amerikai pénzügyminiszter apja volt a nyertes licitáló a szerdai árverésen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.